Afhøres lørdag formiddag: Tre unge mænd anholdt for knivstikkeri

Tre unge mænd på 17, 18 og 19 år er anholdt og sigtet for knivstikkeriet i Fonnesbechsgade. Det 23-årige offer blev opereret i aftes

8. maj 2021, 08.33

Politiet afspærrede fredag aften store dele af Fonnesbechsgade efter knivstikkeriet, hvor tre unge mænd nu er anholdt. Foto: Palle Heering Nielsen

HERNING Politiet har anholdt tre unge mænd, der er under mistanke for knivstikkeri.

Det oplyser vagtchef Allan Riis fra Midt- og Vestjyllands Politi, som fredag aften afspærrede store dele af Fonnesbechsgade i Herning efter at have modtaget anmeldelse om vold og knivstik mod en 23-årig mand.

Offeret blev stukket i ansigtet - angiveligt på en nærliggende parkeringsplads - inden han ved 21-tiden søgte tilflugt på bodega City Cafeen, hvor han i første omgang gemte sig på værtshusets toilet.

Afhøres i dag

Politiet oplyser, at den 23-årige i aftes blev kørt til Aarhus Universitetshospital i Skejby og opereret for et langt knivstik i kinden.

- Han har ikke været i livsfare, men knivstikket er alligevel alvorligt, siger politiets vagtchef, som oplyser, at politiet her til formiddag går i gang med at afhøre de tre anholdte og offeret.

Alle fire skal undersøges af en retsmedicinsk læge med henblik på at afklare, hvem og hvor mange af de mistænke, der skal fremstilles i grundlovsforhør, som formentlig vil finde sted ved Retten i Viborg senere i dag.

Det vides foreløbigt ikke, om de mistænkte og den forurettede kendte hinanden i forvejen. Det er også uklart, hvad der førte til den rå og brutale vold midt i Herning.

Teknikere og hundepatruljer

De tre anholdte er ganske unge mænd på 17, 18 og 19 år, oplyser politiet.

Den første blev anholdt fredag aften klokken 22.10, inden politiet kort efter midnat kunne slå kløerne i de to sidste. Flere af de formodede gerningsmænd er angiveligt fra Herning.

Politiet rykkede fredag ud med både teknikere og hundepatruljer, som blandt andet søgte efter gerningsvåbnet.

Som led i undersøgelserne lukkede politiet City Cafeen og sendte gæsterne hjem halvanden time før lukketid. Det skete selv om knivstikkeriet ikke fandt sted på selve værtshuset, hvor det var indehaver Kristian Wittenkamp, som ringede efter politi og ambulance.

Indlæser debat...