Udflugt for Folketingets medlemmer

19. februar 2020, 12.19

Foto: Adobe Stock Photo

FEJRING Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at Folketingets medlemmer skal fragtes med helikopter og Hercules-fly til Sønderborg i grænselandet i anledning af 100-året for Genforeningen.

Hvor er vi henne med alle intentionerne om CO2-begrænsninger?

Burde de ærede medlemmer ikke vise samfundssind og tage toget i stedet?

DSB kunne godt trænge til nogle kunder, og det er jo også en statslig virksomhed, som man fra Folketingets side opfordrer befolkningen til at bruge. Så gå foran, kære medlemmer.

Det lader åbenbart også til, at turen er et tilløbsstykke, da ikke mindre end 50 folketingsmedlemmer gerne vil med på gratis »udflugt«.

Jeg tvivler på, at interessen bunder i ægte interesse for historien i grænselandet, men nok så meget for at komme ud af flyve i forsvarets fly og at blive bespist i det sønderjyske.

Vil vi blive ved med at finde os i, at Folketingets medlemmer taler for, at vi alle skal skære ned på CO2-udslippet, samtidig med at de selv kører rundt i store energislugende ministerbiler og nu vil foretage en lille hyggelig flyvetur til grænselandet under påskud af, at ville være med til at markere genforeningen?

Mon det ikke er på tide at markere »folkets« utilfredshed ved at stille op med en demonstration i Roskilde 16. marts imod denne »udflugt« og folketingsmedlemmernes overforbrug generelt?