Nekrolog: Til Herning for børnenes skyld

20. februar 2020, 13.52

Thomas Harald Lundgaard. Foto: Privatfoto

NEKROLOG Omgivet af sine kære på Herning Sygehus er Thomas Harald Lundgaard 13. februar 2020 afgået ved døden.

Han blev født 26. april 1936 uden for Ølgod og flyttede i 1964 til Herning, hvor han blev nybygger på Lange-Müllers Vej. Når valget faldt på Herning, var det, fordi Thomas Harald Lundgaard og hans hustru, Lilly Dorthea Lundgaard, ville give deres børn mulighed for at gå i en god skole.

Thomas Harald Lundgaard var uddannet klejnsmed og har arbejdet i Herning som vvs- og rejsemontør. Han var blandt andet med til at lave vand og varme, da A Hereford Beefstouw blev bygget, han har installeret ventilation på Herning Sygehus, og så har han arbejdet med busser hos Julius Ørum-Petersens smedeværksted.

I starten af 1980’erne fik en fælles drøm Thomas Harald og Lilly Dorthea Lundgaard til at åbne en hundepension i Ikast. Her købte de en gård og åbnede Tholi Hundepension, hvor de også havde egen kendel med opdræt af australske terrier, ligesom parret udstillede hunde. Derudover arbejde de på Centralforeningen for Stampersonel i Herning.

Meget af fritiden blev brugt på Herning Firmaidræt, hvor Thomas Harald Lundgaard i en periode var formand, og hele familien var involveret i arbejdet med blandt andet kridtning af baner samt tilrettelæggelse og gennemførelse af turneringer.

I 1996 blev parret efter eget udsagn for gamle til at passe hundepensionen, og de flyttede til Tjørring, hvorefter en anden drøm - at have havudsigt - bragte dem til Høll ved Fredericia.

I 2008 døde Lilly Dorthea Lundgaard, og Thomas Harald Lundgaard vendte tilbage til Herning-egnen, nærmere bestemt Højen i Gjellerup, som blev hans sidste bolig.

Thomas Harald Lundgaard beskrives om hårdtarbejdende, flittig, ærekær og stille.

Han efterlader sig tre børn, seks børnebørn og fire oldebørn. - jahove