Tulipaner forebygger misbrug

Lions Club sælger tulipaner for at tage kampen op mod misbrug

14. februar 2020, 17.05

Hvis Lions Club Ikast kan redde blot nogle få unge fra at ende i et misbrug, er missionen lykkedes, siger formanden for misbrugsudvalget, Karl Christensen. Foto: privatfoto

IKAST Lions Club Ikast har igen i år salg af tulipaner med det formål at rejse midler til kampen mod misbrug. Det skriver Lions Club Ikast i en pressemeddelelse.

Desværre er unge menneskers lyst til at eksperimentere med hash ikke faldet, og andre ser en forretning i at udnytte denne situation. Brugen af hash er i sig selv bekymrende, da det medfører afhængighed og nedsat funktionalitet i hverdagen, ofte er det også vejen til brug af hårdere stoffer. At denne eksperimenteren forekommer helt ned i 10- til 12-års alderen, er endnu mere bekymrende og kræver en indsats af forældre, skoler, myndigheder og samfundet, hedder det i pressemeddelelsen.

Vil gå andre veje

Karl Christensen er formand for det såkaldte misbrugsudvalg i Lions Ikast. Han ser med stor bekymring på udviklingen.

- Jeg afskyr, hvordan samvittighedsløse personer driver forretning på andres ulykke. Dette må og skal bekæmpes. Lions har igennem de senere år haft tæt samarbejde med skole, elever og forældre samt de kommunale myndigheder, behandlingssteder og behandlere på dette samfundsmæssigt meget sårbare område, siger Karl Christensen og tilføjer:

- Vi har erkendt, at hvis vi skal nå de unge mennesker, må vi gå andre veje. Vi har derfor besluttet at gå ind i et samarbejde med Ikast Musikliv og Center For Rusmiddelbehandling, hvor vi i forbindelse med sommerens arrangement laver et specielt event med Christian Fuhlendorff, hvor han vil fokusere på netop problemet med misbrug. Lions Club Ikast og Center For Rusmiddelbehandling vil også være til stede i den anledning for at fortælle om vort arbejde mod misbrug og muligheder for hjælp, lyder det fra Karl Christensen.

Lions medlemmerne henvender sig til såvel private som virksomheder, der bestiller og får leveret et antal tulipanbuketter til eget brug eller til at forære medarbejdere eller venner, og overskuddet går ubeskåret direkte til Lions lokale forbyggende misbrugsopgaver.

Tulipansalget foregår i perioden 17. februar til og med 26. februar.