Tak til Nils Henrik Wyke ...

29. oktober 2020, 12.57

Foto: Adobe Stock Photo

ASYL ... fordi du i Herning Folkeblad tirsdag 27. oktober så tydeligt gør opmærksom på, at du ikke har været grundig nok med dit researcharbejde omkring Kærshovedgård.

Gerda Abildgaard har faktisk ret i, at der på udrejsecentret bor mænd og kvinder, der er blevet skilt fra ægtefælle og familie. At insinuere at disse mennesker har giftet sig og fået børn i håb om en genvej til opholdstilladelse er en ret så luftig påstand - især når den underbygges med henvisning til enkelte lokale tilfælde.

Fordi få snyder, behøver det vel ikke at betyde, at alle snyder. Og fordi nogle få personer er ret så ubehagelige at være sammen med, betyder det vel ikke, at alle er det.

Jeg skriver ikke dette ud fra, hvad jeg læser i aviser eller på hjemmesider. Jeg er én af dem, der har god, personlig kontakt til en hel del beboere på Kærshovedgård. Jeg har både været sammen med en hel del privat og har ofte haft nogen med i min private bil til eller fra Kærshovedgård.

Jeg har aldrig i de snart fem år, udrejsecentret har eksisteret, haft problemer, tværtimod har jeg mødt rigtig mange både rare og høflige afviste asylansøgere.

Jeg kan kun sige, at den virkelighed, jeg møder omkring Kærshovedgård og den omtale, du har givet i Folkebladet, ligger langt fra hinanden.

At du slutter med at beskylde Gerda Abildgaard for at have et anstrengt forhold til sandheden, synes jeg, er at gå over stregen.

Hun har ret i, at der opholder sig mennesker på Kærshovedgård, der er skilt fra familien. Jeg ved ikke, om du har tænkt dig at få et lidt mindre anstrengt forhold til Kærshovedgård-virkeligheden, men det er måske en overvejelse værd.