EU ønsker at bestemme over vores militær

Udgivet:12. maj 2022, 13.10

Læsetid:1 minut

Knud Nielsen. Foto: PR-foto

Af Knud Nielsen. Nørreåvej 11 Sunds, folketingskandidat for Nye Borgerlige

VALG Nu har alle skeptikere vedrørende ophævelse af vores forsvarsbehold fået syn for sagen: EU ønsker at styre landenes militær og sende vores soldater derhen, hvor de lyster.

EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, og EU-Parlamentets formand, Roberta Metsola, udtaler sig for en traktatændring, og det betyder i praksis, at man ønsker at bruge vores forsvar, hvis et flertal i EU ønsker det, også selvom Danmark ikke er enige! Den franske præsident er enig i at ændre den måde, EU træffer beslutninger på.

I Danmark har regeringen argumenteret med, at beslutninger på forsvarsområdet træffes i enstemmighed. Således ville Danmark have vetoret over for nye udviklinger eller udsendelser på forsvarsområdet. Men nej, sådan ønsker de store lande det ikke i EU, de viser igennem deres ønske slutmålet, nemlig ønsket om en hær under ledelse af EU - uden vi kan sige fra. Bare et flertal vil krig, så må vores soldater dø.

Det er en glidebane, som man ønsker indledt, for man ønsker også, at den fælles udenrigs- og sikkerhedspolitik ikke længere skal træffes i enstemmighed, men med kvalificeret flertal.

Jeg fristes til at sige, at man skal være total farveblind og tonedøv, hvis man ikke kan se, hvad der er ved at ske med Danmark som et selvstændigt land: Vi bliver en nation, hvor selvbestemmelse vil være en saga blot.

Problemerne skal løses fra bunden. Får vi ikke vendt udviklingen nu, kan alt andet være lige meget, for så smuldrer fundamentet under vores frie og trygge samfund, og Danmark forandres for evigt.

Jeg kan kun gentage, at det er usmageligt, at man bruger den ulykkelige krig i Ukraine til at prøve på at påtvinge danskerne mere EU og hermed mindre selvbestemmelse. Disse politikere ønsker ikke danskerne og Danmark det bedste.

Derfor stemmer jeg nej til afskaffelse af forsvarsforbeholdet.

Indlæser debat