OL-skydning i nat: Heller ingen OL-finale til Rikke Mæng i andet forsøg

Rikke Mæng Ibsen fra Sunds blev nummer 29 i favoritdisciplinen 50 meter luftriffel

31. juli 2021, 07.52

Rikke Mæng Ibsen - her under OL-konkurrencen i Japan i sidste weekend - måtte natten til lørdag dansk tid nøjes med en 29. plads blandt finalekvalifikationens 37 deltagere i 50 meter luftriffel. Foto: Ritzau Scanpix

OL Heller ikke i andet forsøg lykkedes det for lokale Rikke Mæng Ibsen at skyde sig i finalen ved OL i Tokyo.

Natten til lørdag dansk tid måtte den 30-årige skytte, som er bosat i Sunds og repræsenterer Trehøje og Ørre Skytteforening, nøjes med en 29. plads i favoritdisciplinen 50 meter luftriffel.

Resultatet var dermed ikke nok for Rikke Mæng Ibsen, idet kun de otte bedste blandt konkurrencens 37 deltagere gik videre til OL-finalen, som finder sted lørdag formiddag dansk tid.

Undervejs i konkurrencen, der blev afviklet på The Asaka Shooting Range nær den japanske hovedstad, rykkede den rutinerede midtjyske skytte tidligt op på både sjette- og niendepladsen, men i sidste ende var Rikke Mæng Ibsen ikke i nærheden af finalekravet om top-otte i den samlede stilling.

Kvalifikationen i 50 meter luftriffel blev vundet af russiske Yulia Zykova, mens amerikaneren Sagen Maddalena og Jolyn Beer fra Tyskland indtog henholdsvis anden- og tredjepladsen.

I sidste weekend blev Rikke Mæng Ibsen nummer 22 i kvalifikationen på 10 meter luftriffel. Heller ikke det resultat var nok til at sende den lokale skytte i OL-finalen i Tokyo.

Rikke Mæng Ibsen

Født 30. november 1990 (30 år)

Gift med Kim Mæng Ibsen. Parret bor i Sunds

Butiksassistent hos Guld & Ure i herningCentret

Medlem af Trehøje Skytteforening og Ørre Skytteforening

Fik sit gennembrud i 2014 med EM i Moskva og VM i Granada

Udvalgte meritter:

Adskillige danske mesterskaber både for hold og individuelt

Dobbelt VM-sølvvinder ved VM i Sydkorea 2018. Det skete i 50 meter liggende riffelskydning med det danske landshold og i 50 meter 3x40 skud med det danske landshold

EM-sølv for hold i 2018 ved europamesterskaberne i Ungarn. Individuelt skød hun sig til en fjerdeplads i 10 meter luftriffel

Guldmedalje for hold ved World Cup i New Delhi 2021. Fjerdeplads i 10 meter luftriffel individuelt

Bronzemedalje ved World Cup i München 2018

Udtaget til OL i Tokyo 2021