FællesBo: Større lejeboliger i Hodsager ville skabe dynamik

Formanden for FællesBo, Freddy Horsleben, kan godt se ideen med at bygge større lejeboliger i Hodsager

26. juni 2018, 15.02

Formand for FællesBo Freddy Horsleben i forbindelse med et første spadestik-arrangement i Sunds. Foto: Flemming Hansen

hodsager Før en arbejdsgruppe i Hodsager bestående af blandt andre Brian Larsen, Anna Lise Vesterby og Mads Christensen foreslog Herning Kommune at bygge nye lejeboliger i Hodsager, holdt de et møde med formanden for FællesBo, Freddy Horsleben.

Det er politikerne, som bestemmer, hvor der skal opføres nye lejeboliger i kommunen, og arbejdsgruppen har derfor både holdt møder med flere lokale politikere og altså repræsentanter for FællesBo.

Hodsager råder over 21 lejeboliger, men kun 3 af dem er større end cirka 60 kvadratmeter og kan dermed rumme andre end blot enlige.

Arbejdsgruppen ønsker at få bygget større lejeboliger, så byen vil kunne tiltrække familier. Ideen er, at lejeboligerne vil kunne fungere som en form for alternativ landsbyudvikling, mener arbejdsgruppen.

Freddy Horsleben kan godt forstå arbejdsgruppens idé.

- Jeg tror, det er rigtigt, at større lejeboliger ville kunne fastholde nogle af de ældre i byen, som gerne vil af med deres hus, fordi de ikke kan holde haven, men samtidig har brug for mere plads, end der er i byens lejeboliger nu. Jeg tror, det ville skabe noget dynamik i byen, fordi så kunne unge mennesker købe de ældres huse. Den idé kan jeg godt forstå, siger han.

Læs også
Arbejdsgruppe savner mod hos politikerne
+Abonnement

Lejeboliger i de små byer...