9 spørgsmål til kandidat nummer 4: Jeg har altid arbejdet for at lære mine børn tolerance

Enhedslistens byrådskandidat nummer fire Peter Engsted drømte som yngre om at blive racerkører, men må nøjes med en ny elcykel

Udgivet:31. august 2021, 13.50

Læsetid:4 minutter

Peter Engsted stiller op til byrådet i Herning Kommune for Enhedslisten og er nummer fire på partiets liste. Foto: Jørn Deleuran

Jacob Hove
Debatredaktør| jah@herningfolkeblad.dk

1. Hvis du skulle kæmpe for en sag lige nu, hvilken ville det så være?

- Lige nu synes jeg, at der er to sager, som trænger sig voldsomt på, og som jeg gerne vil kæmpe for. For det første klima og miljø. Sommerens vilde vejrfænomener gør det vist tydeligt, at det er en vigtig sag. Nogle vil indvende, at det er en global sag, som vi ikke kan løse i Herning. Det er også rigtigt. Men Herning Kommune skal gå i front, og som enkeltpersoner kan vi ikke tillade os at sidde på hænderne.

Og for det andet øget lighed i Danmark. Der må ikke være nogen (og da slet ikke børn), som sulter. De lavtlønsproblemer, som vi især kender fra typiske kvindefag som sygeplejersker og pædagoger, skal løses. Regeringen skal spille en aktiv rolle i løsningen. Der skal simpelthen flere penge på bordet. Problemerne kan ikke løses indenfor de midler, som er afsat ved overenskomstforhandlingerne.

2. Hvis du fik en uventet fridag, hvad skulle den så bruges til?

- Nu er jeg pensionist, så jeg har mange fridage, og ingen af dem er uventede. Men i slutningen af august rejser min kone og jeg på ferie til Bornholm.

Jeg har været der mange gange som lærer på lejrskoler. Så nu skal min kone udsættes for alle de strabadser, jeg har udsat mine elever for.

3. Hvilken dårlig vane ville du helst skille dig af med?

- Jeg ville virkelig gerne kunne stoppe med at klø i mine sår. I december var jeg indlagt på sygehuset med en kraftig gang rosen i det ene ben - en sygdom som formodentlig skyldes en infektion gennem et sår. Ved den lejlighed fandt jeg ud af, hvor vigtige vores sygeplejersker er, og hvor meget de knokler.

4. Hvilke værdier er det vigtigt for dig at give videre til dine børn?

- Jeg har altid arbejdet for at lære mine børn tolerance, få dem til at forstå værdien af fællesskaber og gøre dem åbne overfor nyt - eksempelvis fremmede kulturer. Jeg synes selv, at det er lykkedes ganske godt. Jeg har tre skønne børn. Så nu fortsætter arbejdet med mine indtil videre fire børnebørn.

Læs også
9 spørgsmål til kandidat nummer 4: Det vigtigste for mig er mere frihed og selvbestemmelse til borgeren
Abonnement

5. Hvornår har du senest skrevet et brev til en ven eller modtaget et brev?

- Breve skriver jeg ikke mere, kun e-mails og sms’er. Det sker til gengæld hver dag.

6. Hvad er den sidste ting, du har købt, som kostede over 1000 kroner?

- På grund af lidt problemer med bentøjet bevilgede jeg mig selv en elcykel i foråret. En god investering.

7. Hvad mener du om kongehuset?

- Jeg synes, at vi er heldige med vores kongehus. Især kronprinseparret gør et positivt indtryk. Men principielt er jeg republikaner og synes derfor, at kongehuset burde afskaffes.

8. Hvad ville du gerne være, da du var lille?

- Jeg har altid gerne villet være racerkører. Det vil jeg gerne fortsat, men den chance er nok forpasset. I stedet fik jeg det fedeste job, man kan få. Jeg blev folkeskolelærer, hvilket kan anbefales.

9. Hvad ville du gøre, hvis du vandt en million?

- Hvis jeg vandt en million, ville jeg betænke mine børn og børnebørn. Og så ville mit parti nok også modtage en donation.

Læs også
9 spørgsmål til kandidat nummer 4: Vi er alle forskellige og har alle ret til at være en del af samfundet
Abonnement