Efter 120 minutters topdramatik: FC Midtjylland er dansk pokalmester 2022

FC Midtjylland er pokalvinder 2022 efter en sejr i straffesparkskonkurrence mod OB. Målmand David Ousted blev den store helt med to reddede straffespark

Udgivet:26. maj 2022, 14.03

Læsetid:2 minutter

Anfører Erik Sviatchenko løfter pokalen, og alle jubler med. FC Midtjylland har vundet pokaltitlen for anden gang i klubbens historie. Foto: Tom Laursen

Thomas Damm
Journalist| tbd@herningfolkeblad.dk

FODBOLD FC Midtjylland er for anden gang i klubbens historie dansk pokalmester. Det blev sikret torsdag eftermiddag i en spændende pokalfinale mod OB.

Sejren kom først i hus efter 120 intense minutter og en afsluttende straffesparkskonkurrence. 4-3 lød de endelige sejrscifre på Brøndby Stadion.

Efter de fire første spark til hvert hold stod det 3-3. Så reddede David Ousted forsøget fra OB’s Kasper Larsen, og dermed var det op til Evander Ferreira at afgøre kampen. Brasilianeren svigtede ikke, og så kunne festen for alvor begynde. Målet blev scoret i OB’s ende af Brøndby Stadion, men lynhurtigt løb alle FCM’spillerne naturligvis ned i den anden ende og festede med de omkring 10.000 medrejsende Ulve-fans.

Målmand David Ousted dansede i midten af det hele. Han reddede både forsøget fra Ayo Simon Okosun og fra Kasper Larsen - i den sidste fodboldkamp i sin karriere.

Læs også
<span>Se karaktererne:</span> FCM-målmand blev den store helt i karrierens sidste kamp <span>Se karaktererne:</span> FCM-målmand blev den store helt i karrierens sidste kamp
Læs også:
Se karaktererne: FCM-målmand blev den store helt i karrierens sidste kamp

Festen fortsatte

Efter mange timers festlig optakt i to fanzoner rykkede pokalfesten ind på selve Brøndby Stadion til kampstart klokken 15.00.

23.328 tilskuere var på plads, og de festede med masser af fyrværkeri, slagsange og dans.

Straks fra start fornemmede man kampens betydning. Der var fokus på at undgå de store fejl, og der var kun spredte muligheder til begge hold.

OB havde et spilovertag og også flest chancer. Den største kom til Emmanuel Sabbi efter en god halv time. Han var helt fri inde foran David Ousted i målet, men Sabbi fik kun lige snittet bolden, så Ousted reddede, og FCM slap med skrækken.

I anden halvleg fik forsvarsspilleren Henrik Dalsgaard FCM’s største chance, da han tog et flot løb ind i feltet og blev spillet fri af Raphael Onyedika. Men Dalsgaard fik ikke ordentligt ramt på bolden.

Læs også
<span>Se alle billederne:</span> FCM-fans fester i tusindvis før pokalfinalen <span>Se alle billederne:</span> FCM-fans fester i tusindvis før pokalfinalen
Læs også:
Se alle billederne: FCM-fans fester i tusindvis før pokalfinalen

Sviatchenko kom på banen

Så kom der gang i udskiftningerne, og Bo Henriksen sendte blandt andre Pione Sisto, Paulinho, Max Meyer og Erik Sviatchenko i aktion.

For OB var Emmanuel Sabbi synlig med flere afslutninger, men også han manglede skarpheden. Det lugtede længe af forlænget spilletid, og sådan gik det også.

I begge ender var der flere gange situationer, hvor der blev appelleret for straffespark, men dommer Sandi Putros fløjtede ikke for meget.

I den forlængede spilletid var FCM tæt på det forløsende mål. Anders Dreyer og Evander Ferreira fik begge afsluttet fra kort afstand, men først blev der reddet i målet og siden blokeret på målstregen af en forsvareren Jørgen Skjelvik.

I anden halvleg af forlængelsen trykkede FCM også mest på. Der kom en ny dobbeltchance til Evander og Anders Dryer. Evander ramte overliggeren, og OB-keeper Hans Christian Bernat diskede op med en fantomredning på Dreyers afslutning på returen.

Men mål kom der altså ikke, inden vi skulle i straffespark.

De nykårede pokalvindere fejres på Herning Rocker fredag. Der bliver ikke nogen officiel fejring ved hjemkomsten i aften, men spillerne kommer i fanzonen, inden de mange busser ruller hjem mod det midtjyske.

Læs også
<span>FCM-direktør jubler:</span> En af de bedste sæsoner i klubbens historie <span>FCM-direktør jubler:</span> En af de bedste sæsoner i klubbens historie
Læs også:
FCM-direktør jubler: En af de bedste sæsoner i klubbens historie
Læs også
<span>Evander afgjorde finalen:</span> Det var meget følelsesladet for mig <span>Evander afgjorde finalen:</span> Det var meget følelsesladet for mig
Læs også:
Evander afgjorde finalen: Det var meget følelsesladet for mig

Genlæs den dramatiske finale lige herunder i Ritzaus liveblog:

Indlæser debat