Vild uge for arkitektfirma: Vinder to store boligprojekter

Årstiderne Arkitekter har vundet to projekter i Horsens og Ørestad på over 30.000 kvadratmeter hver

1. december 2018, 08.49

Projektet UN17 Village i Ørestad i København går hele vejen med sit fokus på bæredygtighed. Området skal anvende 100 procent vedvarende energikilder, og der skal hvert år indsamles omkring 1,5 millioner liter regnvand til recirkulering. ? Illustration: TMRW

Byggeri Inden for kort tid har Årstiderne Arkitekter, der har afdelinger i Herning, Silkeborg, Aarhus og København, vundet to store boligkonkurrencer i konkurrence med blandt andre Henning Larsen og BIG.

I Horsens skal tegnestuen forme det 37.000 kvadratmeter store naturskønne boligområde Rantzausbakke, og i Ørestad i København skal tegnestuen tegne det bæredygtige projekt UN17 Village på 35.000 kvadratmeter. Priserne på projekterne er ikke offentliggjort. Det står dog klart, at det er projekter til flere hundrede millioner kroner, da alene boligområdet i Horsens kommer til at rumme 400 boliger.

Årstiderne Arkitekters divisionsdirektør Torben Klausen fra Herning vælger den underspillede tone, da Folkebladet kontakter ham for en kommentar til at have vundet to så store projekter.

- Jeg vil sige, at det er det, vi kalder en »let over middel«-uge, siger han med et grin.

Sweco giver styrke...