FCM-spiller forlænger lejeophold i Horsens: - Fornuftigt for alle parter

Ayo Okusuns lejeaftale i AC Horsens forlænges frem til sommeren 2020

12. december 2019, 11.00

Ayo Okosun (i rødt) spiller i dette efterår i Horsens på en lejeaftale. Den aftale er nu blevet forlænget frem til sommer. Foto: Tom Laursen

FODBOLD I sommeren 2018 hentede FC Midtjylland Ayo Okosun i AC Horsens, og den centrale midtbanespiller fik fra begyndelsen pænt med spilletid.

Han var både med til at spille kvalifikationskampe til Champions League og Europa League, og han spillede sig langsomt ind på holdet i Superligaen.

I 2019 har det dog knebet med spilletiden, og derfor virkede det oplagt, at en lejeaftale med netop AC Horsens kom i stand i sommer.

Den aftale stod til at udløbet ved årets udgang, men parterne er nu blevet enige om at forlænge aftalen. Dermed bliver Okosun i Horsens frem til sommeren 2020.

- Ayo er en spiller, som skal være i startopstillingen, men vores midtbane gør det fremragende, så det er svært at komme til. Derfor er lejeaftalen det mest fornuftige for alle parter, siger FC Midtjyllands administrerende direktør Claus Steinlein i en pressemeddelelse fra klubben.

Begyndte som angriber

26-årige Ayo Okosun er også tilfreds med forlængelsen med en klub, han kender indgående, og han glæder sig over at spille mange kampe i landets bedste række.

- I begyndelsen spillede jeg nogle kampe som topangriber, men siden har jeg spillet på den centrale midtbane, som er min foretrukne position. Her kan jeg udvikle mig som spiller, og det er vigtigt for mig, siger Ayo Okosun i samme pressemeddelelse.

Han har kun misset en enkelt kamp i i løbet af dette efterår, det var på grund af karantæne, og ellers har han spillet fuld tid for Bo Henriksens mandskab.

- Vi har leveret mange gode præstationer, men måske har vi manglet lidt udbytte af det. Jeg vil dog godkende vores efterår, hvis vi vinder den sidste hjemmekamp mod Sønderjyske, og det er der gode muligheder for, da vi har været stærke på hjemmebane, siger Ayo Okosun.

Før efterårets sidste runde i Superligaen ligger Horsens nummer 11 med 22 point.