Herning-bibliotek fører an i nationalt sprog-projekt

Med udgangspunkt i et lokalt projekt er Herning Bibliotekerne blevet programejer på det nationale program »Bibliotekernes Sprogspor«

21. april 2019, 12.57

Hele 46 kommuner valgte på rekordtid at melde sig i ind det nationale projekt »Bibliotekernes Sprogspor«, som Herning Bibliotekerne er programejer på. Foto: Tom Laursen

HERNING Når det kommer til bibliotekernes understøttende indsats i forhold til sprogstimulering og tidlig læseforståelse for nul til syvårige, har bibliotekerne hidtil kørt hvert deres løb med forskellige indsatser og koncepter. Men det bliver der nu gjort op med.

Ideen er at samle indsatsen i et stort, fælles projekt blandt landets biblioteker, og det er ikke mindst takket være Herning Bibliotekerne i tæt samarbejde med Aalborg Bibliotekerne.

Med udgangspunkt i det lokale projekt »Tryk på Sproget« er biblioteket i Herning nemlig blevet programejer på det nationale program »Bibliotekernes Sprogspor«. Og det er ganske populært. På blot et par måneder meldte bibliotekerne i hele 46 kommuner sig ind i projektet. Det fortæller programleder fra biblioteket i Herning, Rikke Østergaard Hansen.

- Det er ret vildt, men det viser også, at der har været et behov. Det giver da en stolthed, at det nu bliver brugt i hele landet, siger hun.

Så tilgængeligt som muligt...