Med Læserklubben på en dejlig sejlads på Kielerkanalen

Vi sejler fra Kiel til Rendsborg og nyder det smukke landskab og en lækker brunch. Læserklubben tager til Tyskland fredag 28. august

4. juli 2020, 05.38

Vi tilbringer en hyggelig dag på den travle Kielerkanal, der forbinder Nordsøen med Østersøen.

Sensommer og sejltur er en dejlig og populær kombination - også hos Læserklubben.

Fredag 28. august skal vi op sammen med hønsene, for der er afgang fra Silkeborg allerede klokken 05.20 - men så får vi også dejligt meget ud af dagen. Opsamling i Ikast og Herning, inden vi kører sydpå. Undervejs holder vi en lille pause, hvor vi kan nyde en kop friskbrygget kaffe og et rundstykke.

I Kiel går vi om bord på skibet, der skal sejle os på Kielerkanalen, en af verdens mest trafikerede kunstige vandveje. Om bord nyder vi en stor brunch, mens skibet flyder forbi smukke landskaber.

Den 98,26 kilometer lange kanal, der årligt betjener 50.000 skibe, blev indviet i 1895 under navnet Kaiser-Wilhelm Kanal og skiftede navn til Nord-Ostsee-Kanal i 1948. Den er et imponerende ingeniørarbejde, der forbinder Nordsøen med Østersøen og løber fra Brunsbüttel ved Elbens udmunding og til Holtenau i det nordlige Kiel, hvor den munder ud i Kielerfjorden.

Vi kan nu de næste timer nyde synet af de fine landskaber, som vi passerer , samt de mange typer skibe, der befinder sig på kanalen. En rigtig fin, hyggelig og afslappende tur.

Efter tre en halv time ankommer vi til Rendsborg, hvor bussen venter på os.

Turen går herefter nordpå til grænsen, hvor der bliver et lille ophold, så vi kan købe ind.

Vi kører nu tilbage mod vores hjembyer, hvor vi forventer at være mellem klokken 17.30 og 18.30.

Prisen for denne dagstur vil være 865 kroner for abonnenter. Buskørsel, morgenkaffe med rundstykker, sejlads, brunch samt besøg ved grænsekøbmanden er inkluderet.

Sørens Rejser er teknisk arrangør.

Tilmelding til Læserklubbe n