Energimålsætning hjælper kommunen med at være klimaduks

To ph.d.ere hjælper kommunen med data

23. december 2014, 11.58

Vindmøller her øst for Videbæk er blandt de mange anlæg. Foto: Toke Hage.

VIDEBÆK Der er dusinvis af små kraftværker i Ringkøbing-Skjern Kommune. Kraftværker, der er med til at give Danmark status som klimaduks i hele verden og bidrager til, at Danmark toppede listen på klimatopmødet i Peru over klimavenlige lande.

Tydeligt ved Videbæk er de store vindmøller lige øst for byen. Det ser man tydeligt på et særligt landkort på Energisekretariatets kontor på rådhuset i Ringkøbing. Det ligner et almindeligt kort, men veje, byer og vandløb har fået selskab af vindmølleparker, solenergi-anlæg og biogasanlæg, der er strøet på med løs hånd.

- Vi bruger det til at visualisere strukturen i energiforsyningen og til at forestille os, hvordan vi når målet om at blive 100 procent selvforsynende med vedvarende energi i 2020, siger leder på energisekretariatet, Henning Donslund.

Visionskortet har givet gevinst i form af to gæste-ph.d.ere med den nyeste viden og avancerede redskaber på Energisekretariatets kontor. Kortet har været vist på Aalborg Universitet til et foredrag om kommunens Energi2020 vision.

- Da et stort forskningscenter om fjerde-generations fjernvarme, 4DH, så blev oprettet, kunne vi via Vidensudvalget se et match mellem Energi2020 og de to ph.d-forskere, siger Henning Donslund.

Viden og data ...

Læs denne artikel

- og alle andre på Herning Folkeblad fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Adgang til debat

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til debat

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos Læserklubben