Bæredygtighed i fokus: Kommune søger forslag til prismodtagere

Kommunal pris bliver genoplivet i form af Herning Bæredygtighedspris

Udgivet:15. marts 2023, 09.17

Læsetid:2 minutter

Herning Kommune delte senest sin miljøpris ud i 2020, hvor en af prismodtagerne var Naturbørnehaven Skoven og institutionsleder Michael Hall Larsen, der fik overrakt diplom af daværende teknik- og miljøudvalgsformand Joan Hansen (V). Nu vender prisen tilbage som Herning Bæredygtighedspris 2023. Foto: Henrik Ole Jensen

HERNING Gennem flere år har Herning Kommune med mellemrum uddelt en pris for en særlig indsats på klima- og miljøområdet.

Prisen har ligget i dvale under corona, men vender nu tilbage som Herning Bæredygtighedspris 2023.

Den skal ifølge Herning Kommune »hylde dem, som går forrest i en bæredygtig omstilling; dem, som træder nye stier og baner vejen for andre«.

Prisen er faktisk ikke kun én, men tre priser, for den bliver uddelt for både årets bæredygtige tiltag, årets bæredygtige ildsjæl/leder og årets unge bæredygtige talent.

Derudover forbeholder kommunen sig muligheden for at uddele en særlig anerkendelse for en unik indsats.

Herning Bæredygtighedspris arrangeres i et samarbejde mellem Herning Kommune og Bæredygtig Herning, og sidstnævnte er vært for prisoverrækkelsen, der finder sted 16. maj.

Det vil ske ved et event, som skal fejre alle dem, der arbejder med bæredygtighed i Herning Kommune, og byde på både oplæg og andre indslag.

Pengepræmier og gavekurve

Herning Kommune og Bæredygtighed Herning beder i øjeblikket borgerne om at komme med kandidater, som kunne være i spil til at modtage prisen.

Prisen for årets bæredygtighedstiltag kan gives til grupper af borgere, organisationer, virksomheder, institutioner eller foreninger, som for eksempel har lavet en løsning på en kompleks miljø- eller samfundsproblematik, som skaber værdi og lever op til ét eller flere af FN17’s verdensmål, eller har spredningspotentiale.

Prisen for årets ildsjæl/leder gives til en person, som arbejder målrettet og vedholdende på at løfte barren for bæredygtighed, gør en forskel for omstillingen af samfundet, inspirerer andre eller skiller sig ud ved at skabe resultater uden at gå på kompromis med bæredygtigheden.

Prisen som årets talent kan gives til unge mellem 15 og 30 år - for eksempel studerende, iværksættere, aktive i elevråd eller frivillige - og kan også gives til grupper af unge talenter, der i fællesskab går forrest ved at gøre en forskel i samfundet.

Prismodtagerne får diplom og gavekurv og i de to første tilfælde en pengepræmie. Årets talent får ud over diplom og gavekurv en fem-måneders plads hos Bæredygtig Herning.

Herning Bæredygtighedspris 2023 bedømmes af en jury bestående af borgmesteren og politikere fra Herning Kommune.

Læs også
<span>Hæder til børnehave, fælleshave og professor:</span> Herning Kommune uddelte miljøpris <span>Hæder til børnehave, fælleshave og professor:</span> Herning Kommune uddelte miljøpris
Læs også:
Hæder til børnehave, fælleshave og professor: Herning Kommune uddelte miljøpris

Indlæser debat