Søn af død 75-årig kvinde sigtes for drab i Brønderslev

Den 54-årige søn af kvinde, der fredag mistede livet, er sigtet for drab. Han fremstilles i grundlovsforhør.

30. juli 2021, 16.51

En 75-årig kvinde er død efter et muligt fald i Brønderslev fredag. Politiet undersøger kvindens død som et mistænkeligt dødsfald. Hendes søn er anholdt i sagen.

BRØNDERSLEV Nordjyllands Politi undersøgte fredag morgen et mistænkeligt dødsfald i Brønderslev, hvor en 75-årig kvinde mistede livet. Fredag eftermiddag viser det sig, at politiet formoder, der er sket et drab.

Kvindens søn, en 54-årig mand, fremstilles fredag aften klokken 18 i et grundlovsforhør i Retten i Hjørring. Han sigtes for drab.

Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Anklagemyndigheden vil begære lukkede døre af hensyn til efterforskningen, oplyses det.

- Vi fremstiller den pågældende person med krav om varetægtsfængsling i fire uger, mens vi efterforsker videre i sagen, lyder det fra politikommissær Henrik Staal i meddelelsen.

Politiet blev kaldt til adressen, hvor sønnen bor, klokken 05.15 fredag, efter at den 75-årige kvinde havde slået hovedet ved et muligt fald. Hun afgik ved døden på sygehuset som følge af sine skader.

Det mulige fald skulle være sket omkring klokken 04.00 fredag.

Sønnen befandt sig på adressen og blev anholdt. Ifølge politiet skulle han have været til stede ved det mulige fald, oplyste vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi Niels Kronborg, der er efterforskningsleder, til Ekstra Bladet.

Manden havde ringet til en pårørende for at fortælle om faldet, hvorefter den pårørende ifølge avisen ringede 112.

Politiets videre efterforskning består nu blandt andet i en række afhøringer, retsmedicinske og tekniske undersøgelser samt undersøgelser på adressen i Brønderslev.

Under den hidtidige efterforskning har politiet brugt betegnelsen "mistænkeligt dødsfald". Det bruger politiet om sager, hvor en borger er død, og hvor man ikke umiddelbart kan udelukke, at der er sket en forbrydelse som eksempelvis et drab.

Da det kan være af afgørende betydning at få sikret forskellige former for spor fra findestedet og afhørt vidner på stedet, vil politiet i den slags situationer iværksætte en undersøgelse af sagen, som om der var sket en forbrydelse.

På den måde kan man forhindre, at eventuelle vigtige spor går tabt.

/ritzau/