Målrigt topdrama: Blue Fox tog sejren i Frederikshavn

Herning førte 4-1 og 5-3, men måtte »nøjes« med to point efter overtid

19. januar 2020, 17.41

Frederikshavn scorede to sene mål i søndagens topopgør, så kampen måtte ud i overtid. Herning Blue Fox tog sejren og to point i overtiden. Foto: Flemming Hansen

ISHOCKEY Da der manglede under ét minut af søndagens topopgør i Frederikshavn var formstærke Herning Blue Fox på sikker sejrskurs i Nordjyske Bank Arena.

Cameron Brace havde forinden bragte »rævene« på 5-3, men to ultrasene scoringer fra Dane Fox, der udnyttede passivt forsvarsspil af udeholdet, sendte den højdramatiske og målrige match ud i overtid. Ekstra ærgerligt for Blue Fox var det, at Frederikshavns canadier udlignede til 5-5 blot otte sekunder tilbage på uret.

I overtiden var der store chancer til begge mandskaber, men efter knap fem minutters ekstra ishockey hamrede Markus Jensen pucken ind bag keeper Tadeas Galansky til slutresultatet 6-5.

At herningenserne måtte »nøjes« med to point i det nordjyske var en skuffelse for udeholdet. I slutningen af anden periode førte Blue Fox med 4-1 - blandt andet på to scoringer af Morten Poulsen.

Efter 23 dage på skadeslisten leverede angriberen et fornemt comeback. Den 31-årige angriber, der har været ude med en brækket finger siden 27. december, scorede begge mål i første periode.

Scoringerne rystede værterne, som inden matchen mødte frem med fire nederlag på stribe. Men anden periode tilhørte Frederikshavn Whites Hawks.

Nordjyderne kom bragende ud med stor aggressivitet, og angrebene bølgede ned mod Simon Nielsens mål. Keeperen og Blue Fox-forsvaret holdt stand indtil midten af perioden. En lang stikning fra Dane Fox passerede hele vejen igennem den centrale blok hos Herning. Frederikshavn-angriberen Christopher Frederiksen generede udsynet for Simon Nielsen, og så fik pucken lov til at stryge igennem målmandens ben - og videre i nettet til 1-2.

Mark MacMillan scorede til 3-1, da han styrede en tilfældig og svævende afslutning fra Reid McNeill i kassen. Frederikshavns keeper, Samuel Jukuri, blev omgående udskiftet.

Sekunder senere kom Blue Fox også på 4-1, og opskriften var atter en giftig og tempofyldt omstilling. Thomas Vilstrup Andersen fandt en fremadstormende Nicolai Weichel, der scorede sikkert.

Frederikshavn var dog ikke i knæ endnu. I powerplay fik værterne igen reduceret via Nikolaj Krag Christensen, og i den intense tredje periode, hvor Whites Hawks atter dominerede i spil og skud, scorede Anders Eriksson til 3-4.

Herning var presset helt i bund, men Cameron Braces kontrascoring til 5-3 lignede afgørelsen. Dane Fox ville det dog anderledes, men Blue Fox - der nu er nummer tre i Metal Ligaen - fik alligevel to point med hjem.