Brasiliansk delegation på besøg i Gjellerup

11. september 2019, 13.30

Som en del af besøget hos Danish Pig Academy og Aco Funki var de brasilianske gæster forbi showroomet med staldinventar. Foto: Aco Funki

Landbrug En af verdens største fødevareproducenter - brasilianske BRF - var for nyligt på besøg i Herning-forstaden Gjellerup. Her lagde en delegation fra BRF vejen forbi Danish Pig Academy, som har adresse hos producenten af staldinventar, Aco Funki.

Danish Pig Academy er et samarbejde mellem en række danske landbrugs-virksomheder, hvor grundtanken er, at svineproducenter fra hele verden kan mødes og inspirere hinanden, netværke samt blive klogere på moderne svineproduktion.

BRF var på en rundtur til flere steder i Danmark, og besøget var arrangeret af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med Danmarks Eksportråd. Hos Danish Pig Academy var emnet udveksling af viden om salmonella. De brasilianske gæster fik en orientering om, hvad der er sat i værk i Danmark for at opnå salmonellafri status. Samtidig ønskede de at høre om løsninger til reduktion af salmonella i svineproduktion.

I løbet af dagen var der oplæg ved repræsentanter fra Aco Funki, BM Silo ApS, Combigas ApS, European Protein AS, Skov A/S, Vilofoss, Washpower A/S samt EKF Danmarks Exportkredit.