50 års jubilæum hos Barslund og Gasseholm: - Stifter kigger stadig forbi

Murerfirmaet Barslund og Gasseholm har netop haft 50-årsjubilæum

Udgivet:19. april 2023, 09.57

Læsetid:3 minutter

Patrick Teilmann Forascus, (t.v.) Bent Gasseholm og Allan Kristiansen (t.h.) fotograferet på virksomhedens adresse i udkanten af Aulum. Foto: Henrik Ole Jensen

Mette Christensen
Journalist
Mette Christensen
Journalist| +45 9626 3721 | mec@herningfolkeblad.dk
Kære læser! Alle mennesker har en historie. Jeg vil gerne skrive din. Jeg er stor tilhænger af Herning Folkeblads motto "Lokal med vilje", hvilket også afspejler sig i mine artikler. Jeg besøger med glæde de små byer langt fra Herning. Jeg skriver helst om det, du og din nabo taler om over hækken eller dét, du og din familie undrer jer over, når I spiser aftensmad. Tøv endelig ikke med at kontakte mig, hvad end du har på hjerte.
Se flere artikler af Mette Christensen

1 måned siden

AULUM - Det er nu ikke noget, du skal gøre så meget væsen ud af. Det er vi ikke meget for.

Sådan siger Bent Gasseholm på 81 år, mens han kigger skælmsk på Patrick Teilmann Forascus og Allan Kristiansen.

I disse dage er det 50 år siden, Bent Gasseholm sammen med svogeren, Vagn Barslund, stiftede firmaet Barslund og Gasseholm i Aulum.

Bent Gasseholm er dog ikke længere aktiv murer. Alligevel kigger han jævnligt forbi firmaet på Bødkervej i udkanten af Aulum. Det er nemlig barnebarnet Patrick Teilmann Forascus, der sammen med Allan Kristiansen i dag driver firmaet.

- Ja. Der er sket en del de seneste 50 år. Der er jo blevet meget mere papirarbejde og dokumentation, siger Bent Gasseholm.

Fra landmand til voksenlærling

Efter i flere år at have arbejdet som landmand og på et lager, besluttede Bent Gasseholm i en moden alder at tage uddannelsen som murer.

- Jeg blev voksenlærling og blev uddannet i 1972. Året efter stiftede jeg Barslund og Gasseholm sammen med Vagn Barslund. Vi drev firmaet sammen indtil 1997, fortæller Bent Gasseholm.

I perioden 1997 til 2004 var han ene mand for bordenden. Derefter kom Allan Kristiansen, Jan Bilberg og nu afdøde Per Sørensen med i ejerkredsen.

I dag ejes firmaet af Allan Kristiansen og Patrick Teilmann Forascus.

- Jeg er virkelig glad for, at de to i dag driver virksomheden videre, lyder det eftertænksomt fra Bent Gasseholm.

Arbejder på sygehusgrunden

Siden etableringen tilbage i 1973 er det kun gået en vej med antallet af medarbejdere. Og det er opad. I dag tjekker omkring 30 ansatte ind hver morgen. De mange medarbejdere betyder, at indehaverne har delt arbejdsopgaverne mellem sig. Det er Allan Kristiansen, der har ansvaret for kontoret, mens det er Patrick Teilmann Forascus, der er med i marken.

- Lige nu er jeg dog med ude på byggepladsen, idet vi har travlt. Det er spændende. Men jeg ved jo også, at papirarbejdet ikke laver sig selv, siger Allan Kristiansen.

For tiden arbejder firmaet på den tidligere sygehusgrund i Herning, ligesom store projekter i Vejle og Aarhus bliver lavet af medarbejdere fra Aulum.

- Vi har opgaver omkring en times kørsel fra Aulum. Sådan har det faktisk altid været. Også i morfars tid, siger Patrick Teilmann Forascus.

Modsat morfar Bent Gasseholm så gik Patrick Teilmann Forascus den lige vej til mureruddannelsen.

- Jeg vidste bare, jeg skulle arbejde med noget, hvor jeg kunne bruge mine hænder og ikke blot skulle sidde på en stol. Derfor var det oplagt med murerfaget, fortæller Patrick Teilmann Forascus, 31 år.

41-årige Allan Kristiansen - ja, han var også omkring landbrugsarbejdet, inden han i 2002 fik en sommertjans som arbejdsmand og støbemand hos Bent Gasseholm.

Kalkning af tårn var første opgave

Planen var egentlig, at han ville videre inden for landbruget. Men sådan blev det ikke.

- Jeg kan huske, at jeg som noget af det første blev sat til at kalke tårnet i Ørre Kirke. Helt alene og på en høj stige. Det var ikke gået i dag, griner Allan Kristiansen.

Der er ingen tvivl om, at de tre kommer godt ud af det med hinanden, for Bent Gasseholm bryder ind og siger grinende:

- Ja, ja! Så højt er kirketårnet i Ørre da heller ikke.

Humor og kaffetid

Humor er der heldigvis masser af i firmaet - trods travlhed. Og tid til en kop kaffe sammen med morfar. Det er der også altid.

- Jeg synes nu ikke, I skal skrive ret meget om mig, siger Bent Gasseholm igen og igen, inden han bliver afbrudt af Patrick Teilmann Forascus.

- Morfar, hvis du ikke havde stiftet firmaet, så havde vi jo ikke haft virksomheden i dag.

Allan Kristiansen, Bent Gasseholm og Patrick Teilmann Forascus på et af de bygepladser, der arbejdes på i Aulum. Foto: Henrik Ole Jensen

Indlæser debat