Atalanta-træner: FCM er et moderne hold

Succestræneren Gian Piero Gasperini ytrer respekt for FC Midtjylland, men den erfarne italienske træner forsøger ikke at lægge favoritværdigheden fra sig

20. oktober 2020, 21.53

Atalantas træner Gian Piero Gasperini (t.v.) nyder stor respekt blandt fodboldeksperter for sin seværdige spillestil og de resultater, han har opnået med Atalanta. Tirsdag aften talte han foran pressen på MCH Arena sammen med midtbanespilleren Remo Freuler. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

FODBOLD Med stilren, mørkeblå habit, tilhørende slips og rutinerede, høflige bemærkninger indtog Atalantas højtroste cheftræner, Gian Piero Gasperini, tirsdag aften podiet på MCH Arena.

Den 62-årige træner har modtaget flere priser som årets træner i Italien i de senere år for den udvikling, han har stået i spidsen for i Atalanta. En småanonym midterklub er under hans ledelse spurtet til tops med en forrygende omgang offensiv fodbold.

Men det får ham ikke til at tage let på en kamp mod FC Midtjylland.

- Jeg har set deres kampe mod Young Boys, Slavia Prag og de seneste kampe i den danske liga - mod blandt andet Odense. Det er et godt hold. Når man vinder sin liga og kommer i Champions League, er man et godt hold, sagde Gian Piero Gasperini via den dansk-italienske tolk, Luigi d’Ambrosio.

- FC Midtjylland er et moderne hold, som presser aggressivt, og de har også nogle gode profiler i offensiven - blandt andre Pione Sisto, fremhævede Atalanta-træneren.

Ingen kan overraske i Champions League

Han afviste bestemt, at hans hold ville undervurdere de danske mestre, og han mener heller ikke, at FCM har et overraskelsesmoment som debutant i Champions League.

- Der er ingen, der kan overraske i Champions League. Vi har set dem, og jeg er sikker på, at de også har set os. Vi ved, at de kan spille 4-3-3 og 4-2-3-1, og vi kender deres spillere, pointerede den italienske cheftræner, der har haft ansvaret for Atalanta siden 2016.

Midtbanespilleren Remo Freuler, der også deltog i pressemødet, kunne af erfaring advare mod danske hold.

- For to år siden var jeg med, da vi tabte i København og røg ud (af Europa League-playoffrunden, red.), så vi ved, at danske hold har kvalitet. Det danske landshold er jo også godt, pointerer den 28-årige schweiziske landsholdsspiller, som scorede 1-0-målet, da Schweiz i marts 2019 spillede 3-3 mod det danske landshold i EM-kvalifikationen.

Kun tre italienske journalister overværede pressemødet. Grundet de igen stigende smittetal har mange italienske medier valgt at dække kampen på afstand.

Læs også:
Portræt af FCM’s Champions League-modstander: Overfaldsfodbold med fart, fysik og masser af mål
+Abonnement
Atalanta

Fulde navn: Atalanta Bergamasca Calcio

Stiftet: 17. oktober 1907 i Bergamo

Hjemmebane: Gewiss Stadion (kapacitet: 21.300 tilskuere)

Cheftræner: Gian Piero Gasperini

Udvalgte profiler på holdet: Duvan Zapata, Josip Ilicic, Papu Gomez, Robin Gosens, Marten de Roon, Mario Pasalic og Hans Hateboer

Udvalgte meritter:

Italienske pokalvindere: 1962-63

Kvartfinale i Champions League: 2019-20

Semifinale i Cup Winners Cup: 1987-88

Kvartfinale i UEFA Cup: 1990-91

Bedste placering i Serie A: Tredjeplads i 2018-19 og 2019-20