Sørvad-direktør trækker sig fra international toppost efter racisme-anklager

Katja Iversen trækker sig fra international toppost efter sommerens racisme-anklager

29. oktober 2020, 13.06

Katja Iversen stopper i morgen som leder af Women Deliver. Foto: PR-Foto

AFGANG Katja Iversen fra Sørvad stopper som direktør i den internationale organisation Women Deliver. Den 51-årige kvinde gik i juni på orlov efter anklager om racisme og diskrimination i organisationen. Hun placerede sig selv på sidelinjen, mens anklagerne blev undersøgt. Den uafhængige undersøgelse har konkluderet, at der har været et dårligt arbejdsmiljø i organisationen, og på Twitter meddeler Katja Iversen, at hun har besluttet sig for at trække sig som direktør for organisationen, der kæmper for ligestilling mellem kønnene og pigers og kvinders sundhed og rettigheder.

- Efter syv gode år har jeg besluttet at træde tilbage fra min post som direktør for Women Deliver og lade en anden fra et af vores mange fællesskaber komme til, siger hun,

I en pressemeddelelse fra organisationen udtaler hun, at hun forlader sin stilling i morgen, 30. oktober.

- I løbet af min karriere har jeg brugt min stemme til at tale for marginaliserede piger og kvinder og for mere inkluderende ledelse. Efter grundig overvejelse har jeg taget beslutningen om at opgive min stilling og træde tilbage for at lade en person fra et af de mange samfund og grupper, vi arbejder for og med, lede organisationen, siger hun.

Beundrer hendes beslutning

I pressemeddelelsen får hun store roser fra bestyrelsesformand, Kristin Hetle, der beskriver, at Women Deliver under Katja Iversens ledelse er blevet en førende global talsmand for kvinders sundhed og rettigheder.

I sin syv-årige periode har hun positioneret Women Deliver som en stærk advokat og som en effektiv kommunikator.

Katja Iversen får også ros for, at have fokuseret på at arbejde inden for og uden for magtens korridorer med utraditionelle partnere og skabe rum til inkluderende dialog.

- Katja er en global leder. Hendes evne til at skabe meningsfulde partnerskaber, kommunikere, påvirke beslutningstagere og fastlægge dagsordener er imponerende og har ført til en konkret forandring for piger, kvinder og ligestilling overalt i verden, siger hun.

Hun takker Katja for et utrættelige arbejde og engagement i Women Delivers mission.

- Mens vi er kede af at se hende gå, forstår vi og beundrer denne dristige beslutning, og vi ønsker hende intet andet end det bedste, siger Kristin Hetle.

Women Deliver startede i 2014 som en lille organisation med otte medarbejdere, men er under Sørvad-direktørens ledelse vokset og har over 50 ansatte i dag.

Katja Iversen blev i 2018 kåret til Årets Dansker af Berlingske. Hun kommer ikke specifikt ind på, hvad fremtiden nu bringer.

Fortsat dedikeret

- Jeg er taknemmelig for det nuværende og tidligere personale, unge ledere og advokater, der har udfordret mig og Women Deliver til at undersøge vores værdier, handlinger og privilegier - og som har været medvirkende til de store resultater, vi har opnået, siger hun og fortsætter:

- Jeg vil fortsætte med at bruge min stemme og magt til forandring. Jeg er fortsat dedikeret til Women Delivers mandat og partnere og ønsker organisationen alt det bedste, da det fortsat er en stærk fortaler for piger og kvinder i al deres mangfoldighed.