"Time-tog" kan forbedre Hernings uddannelser

Hurtigere og bedre togforbindelser giver unge flere attraktive uddannelses-muligheder

Udgivet:24. september 2013, 20.23

Læsetid:1 minut

Henrik Ole Jensen. Michael Goodsite (t.h.), institutleder på AU Herning, roste togplanen og forudså, at hurtigere transport mellem byerne kan betyde store omvæltninger for universiteterne

Allan Boye Thulstrup og Ole Skydt
hf@herningfolkeblad.dk

Institutleder på AU-Herning, Michael Goodsite, fremhævede på gårsdagens debatmøde om fremtidens tog, at bedre togforbindelser kan forbedre uddannelserne.

- Med en timemodel vil de studerende hurtigere kunne rejse til Herning, sagde Michael Goodsite.

Mindre afstande

Der vil ifølge institutlederen blive mulighed for at tiltrække studerende østfra gennem et samarbejde mellem universiteterne i Jylland og på Fyn, når hurtigere tog mindsker afstandene.

- Vi behøver ikke at tilbyde de samme uddannelser i Herning, Aarhus og Odense, sagde Michael Goodsite, der mente, at øget specialisering af uddannelser kan gøre det mere attraktivt at vælge eksempelvis Herning.

Flere muligheder

Og netop den pointe fangede transportminister Pia Dyhr Olsen (SF):

- Det giver flere muligheder. Det betyder meget for de unge i Vestjylland, at de kan vælge mellem at tage til eksempelvis Esbjerg og Odense i stedet for Aarhus, sagde ministeren.

 

 

Læs også Georg Sørensens holdninger til timemodellen i Herning Folkeblad.

Er du abonnent kan du læse avisen HER

Du kan også vælge at læse eller købe dagens avis på din iPad / tablet eller smartphone ved at downloade app'en i App Store / Google Play

Mest læste

Politik

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Seneste nyt

Se flere