Den nye, den erfarne - og den pensionerede

Det andet valg på 10 dage, men hjælperne på valgstedet er stadig friske. Også efter 25 og 40 år på posten

5. juni 2019, 13.01

Jesper Leding, Marianne Ravnholt og Lene Leding er blandt de valgstyrere og valgtilforordnede, der afvikler valget i Aulum Fritidscenter i løbet af onsdagen. De mødte klokken syv og har fri lidt før midnat. Foto: Henrik Lind Jørgensen

AULUM Vælgere kommer og går, men nogle valgtilforordnede består.

Marianne Ravnholt har arbejdet i både Aulum-Haderup og sidenhen Herning Kommune, men selv om hun nu er pensioneret, er hun stadig med i den flok af partimedlemmer og kommunalt ansatte, der står for afviklingen af valget.

- Jeg har været så heldig at få lov til at være tilforordnet, selv om jeg er blevet pensioneret. Jeg synes, det er sjovt, siger Marianne Ravnholt, der har over 40 års erfaring i den funktion.

Onsdag er hun i sving i Aulum Fritidscenter fra tidlig morgen til meget sen aften.

Fra 7 til 23 - 16 timer.

Koncentration

- Det er ikke et problem. Vi har det sjovt og hyggeligt, og når vi får travlt med at tælle op til sidst, så går tiden hurtigt, siger Marianne Ravnholt.

I dagens løb er det mere stille.

- Men man skal være koncentreret. Ellers får vi det ikke til at stemme til sidst, siger Marianne Ravnholt mens hun får noget middagsmad.

Hendes borddame, Lene Leding, er ikke nær så erfaren i funktionen. Det er Lene Ledings tredje valg i arbejdstøjet. Første gang, hun blev »prikket« var til sidste kommunalvalg, og så har der ellers været valg til Europa-Parlamentet og nu Folketinget lige efter hinanden.

Hyggeligt

Så friheden grundlovsdag er inddraget.

- Jeg har glædet mig til det. Vi hygger os, og vi møder mange, som vi kender, siger Lene Leding.

Lige som Marianne Ravnholt og den administrative leder på valgstedet, Jesper Leding, bor de i Aulum, og derfor har de også selv skullet stemme.

- Det gjorde vi på et tidspunkt i formiddags, da der ikke var så travlt, siger Jesper Leding, som har været valgtilforordnet i 25 år.

Middagsmaden

Han var også den kommunale chef i Aulum Fritidscenter 26. maj, da der var valg sidste gang, og det er hans opgave at sætte menuen. Ved det europæiske valg blev det mørbradgryde.

- Det var et forslag fra fritidscentret, som jeg nikkede til, men det var ikke alle, der var lige tilfreds med det, så nu får vi flæskesteg som vi plejer, smiler Jesper Leding.

- Men mørbradgryden smagte nu godt, siger han.

- Vi skal have det godt, når vi er tilforordnede. Det er en del af lønnen, at vi får noget at spise, siger Jesper Leding, som roser sine tilforordnede.

- Når man har de hjælpere her, så glider det bare. Vi kunne godt holde et valg til i næste uge, siger Jesper Leding.

Det bliver der ikke, men der er smørrebrød onsdag aften.