Stimen stoppede for Blue Fox: Blev dukket i Esbjerg

Der var langt mellem chancerne for Blue Fox, der tabte til Esbjerg

Udgivet:04. oktober 2022, 21.13

Læsetid:2 minutter

Miska Humaloja i aktion i fredagens kamp mod Esbjerg. Foto: Tom Laursen

Thomas Damm
Journalist| tbd@herningfolkeblad.dk

ISHOCKEY En stime på tre sejre blev tirsdag aften stoppet for Herning Blue Fox. Det skete i Granly Hockey Arena i Esbjerg, hvor hjemmeholdet sejrede 4-0 efter en bleg Herning-indsats.

Blue Fox har fået for at vane at forsøge at åbne kampene ud fra en kontrolleret defensiv, og sådan var det også i aften. Esbjerg, der ikke har fået nogen god sæsonstart, skulle heller ikke satse det helt store, så det blev en stille start på kampen.

Mod slutningen af første periode var det dog hjemmeholdet, der begynde at vise tænder og tvang Blue Fox-keeper Mac Carruth til et par gode redninger.

I anden periode var det også Esbjerg, der kom til mest. Det blev blandt andet til en stor chance, mens Blue Fox var i overtal, men backen Simo-Pekka Riikola blev for overmodig i et offensivt sats og efterlod plads den anden vej.

Sen scoring i anden periode

Mac Carruth forsatte storspillet og bød på en række fine redninger. Men 39 sekunder før, at anden periode var slut, måtte han kapitulere. Blue Fox-defensiven var spillet tynd, og til sidst kunne Will Merchant fra kort afstand prikke pucken i nettet til en fortjent Esbjerg-førring.

Blot to minutter inde i tredje periode scorede Merchant igen efter nogle lidt for løse Blue Fox-markeringer.

Fem minutter senere blev det også 3-0, da Andreas Grundvig omsatte en friløber. Umiddelbart inden havde Rasmus Bjerrum misbrugt en lignende mulighed.

Blev sjældent farlige

Så var Blue Fox i den grad tvunget frem, men der var langt imellem, det blev farligt.

Det selv om holdet flere gange var i powerplay, men det var ikke meget, der kom ud af de overtal. Heller ikke da man i de sidste to minutter tog Mac Carruth ud og i en periode spillede seks mod fire.

I stedet kunne Esbjergs Oliver Kjær lukke og slukke til 4-0, da han bankede pucken i det tomme net med 46 sekunder tilbage på uret.

Blue Fox spillede uden Lukas Bang, der ellers var meldt klar. Heller ikke backerne Petter Hansson og Tristan Pomerleau var blevet klar til at spille. Det betød, at der var pænt med istid til Wiliam Lund, der kun har fået ganske få skift på isen i denne sæson.

Blue Fox spiller på fredag hjemme mod Sønderjyske.

Indlæser debat

Mere interessant læsning

Mest læste

Ishockey

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere