112

15-årig måtte skæres fri fra babygynge: - Jeg tror, det var en rigtig god lærestreg

En 15-årig måtte søndag aften skæres fri fra en babygynge på en legeplads centralt i Herning

26. april 2021, 08.56

HERNING "Redning - fastklemt maskine".

Sådan lød meldingen hos Brand & Redning MidtVest, da de søndag aften måtte trække i arbejdstøjet og rykke ud til Mindeparken i Herning.

Dog var situationen ikke som de er flest, når Brand & Redning MidtVest rykker ud, hvor meldingen indebærer ordet "fastklemt". Det kunne brandfolkene sande, da de kom frem til den kommunale legeplads i Mindeparken i Herning.

- Det var en teenager, der i kådhed var kravlet op i en babygynge, fortæller Peter Kristensen, der er indsatsleder ved Brand & Redning MidtVest.

En helt speciel legemsdel

Det var dog ikke helt forkert, at overskiften for nødsituationen var "fastklemt".

- Det var en helt speciel legemsdel, der blev klemt, fortæller indsatslederen om den 15-årige dreng, der sad fast i babygyngen, inden han fortsætter:

- Det er i hvert fald ikke den mest heldige situation, han har været i.

Brand & Redning MidtVest måtte derfor klippe gyngen i stykker, da den 15-årige fik det mere og mere dårligt.

Årsagen til at brandfolkene rykkede ud med flere vogne skyldes en standard procedure.

- Sådan en alarm hedder per automatik "Redning - fastklemt maskine". Det gør, at vi har setuppet klar, men i den her situation kunne vi godt have nøjedes med en vogn, men vi kommer hellere to mand og et køretøj for meget, fortæller Peter Kristensen, der dog alligevel fik brug for mange af de brandfolk, der var mødt op på stedet.

- Vi var fire mand til at løfte gyngen, da han skulle skæres fri, siger han.

Selfies med vennerne

Selvom at folk udefra måske godt kan trække lidt på smilebåndet over situationen, så var alligevel en vigtig opgave for redningsmandskabet.

- Han var jo ikke i livsfare, men hvis han havde siddet en time mere, så tør jeg ikke vide, hvordan han havde haft det med den legemsdel, siger indsatslederen.

Den 15-årige var ikke alene, da han kom galt afsted. Han var på legepladsen sammen med tre kammerater.

- Han var dog ikke for stor til at få taget selfies, mens han sad der, lyder det med et smil i stemmen fra Peter Kristensen.

Brand & Redning MidtVest var på stedet i cirka 20 minutter og fik teenageren ud af babygyngen og fik sendt ham godt videre.

Han blev efterfølgende bedt om at køre på skadestuen, hvor alarmcentralen havde sørget for, at han kunne gå direkte ind.

Derudover har indsatslederen også taget kontakt til Herning Kommune, som nu mangler en gynge på den kommunale legeplads i Mindeparken.

- Jeg tror, det var en rigtig god lærestreg, lyder det afslutningvis fra indsatslederen.