Vi venter stadig…

10. december 2019, 12.30

Bnet Bøgsted. PR-foto

VALGLØFTER Det er altid spændende at læse min socialdemokratiske kollega Bjarne Laustsens udlægning af nyere dansk politisk historie.

I et indlæg 2. december forsøger han igen at få det til at handle om efterløn, når nogen formaster sig til at spørge, om Mette Frederiksens regering fortsat ikke har evnet at præsentere vælgerne for en konkret model for, hvordan det store valgløfte om tidligere pension for nedslidte skal gøres til virkelighed.

Det ved vi stadig intet om.

Men det er sikkert også Dansk Folkepartis skyld, hvis man spørger Bjarne Laustsen.

Det er i øvrigt værd at nævne, at det fortsat er cirka 378.000 danskere, der betaler ind til efterlønsordningen.

Det er alligevel også en sjat. Så helt væk er efterlønnen altså ikke.

I den sammenhæng kan man undre sig over, at Bjarne Laustsen slet ikke kommer ind på, at det - med den begrænsede viden vi har om socialdemokraternes planer - ser ud til, at deres planer om tidligere pension ikke vil komme de, der har betalt ind til efterløn, til gavn. Og hvis man skulle knytte en sidste bemærkning til emnet, så er det da også bemærkelsesværdigt, at Bjarne Laustsen og hans kolleger ikke lavede efterlønsordningen om, da Socialdemokratiet var ved magten mellem 2011 og 2015, når den nuværende ordning nu åbenbart er så forfærdelig ...

Derudover kan det måske være nyttigt for læserne at vide, at Laustsen og hans partifæller i Socialdemokratiet har stemt for den nye seniorpension, som han ellers ikke giver meget for.

For god ordens skyld vil jeg også nævne, at det ifølge de beregninger, der ligger til grund for den aftale om seniorpension, som den tidligere regering, DF og de Radikale indgik før valget, og S senere tilsluttede sig, forventes, at cirka 17.000 nedslidte frem mod 2025 vil få mulighed for at trække sig tilbage op til seks år før den almindelige pensionsalder. Og til en ydelse i omegnen af 18.000 kroner om måneden. Jeg synes, at det er en rigtig god ordning, som jeg er sikker på, vil komme mange til gavn.