Herning-netværk med til Klimafolkemødet: Arrangerer flere debatter

Lifestyle & Design Cluster i Herning er også med som arrangør på Klimafolkemødet

17. august 2021, 12.46

Store dynger affald af brugt tøj er allerede et stort problem i flere lande, og på Klimafolkemødet bliver emnet taget op til debat. Foto: Adobe Stock

KLIMA Mode- og tekstilbranchen bliver ofte udpeget som en af de store syndere på miljøområdet på grund af tøjproduktionens forbrug af vand og kemikalier. Derfor er der stor fokus på miljøvenlige tiltag i branchen, og det kommer også i spil til det kommende klimafolkemøde i Middelfart i næste måned.

Her er det netværket Lifestyle & Design Cluster med hovedkontor i Herning, der står som arrangør for flere debatter. En af disse har kort og godt overskriften »Se tøjet i øjnene«. Her kommer diskussionen til at handle om, hvad vi skal gøre med de tonsvise mængder af tøj, der bliver kassereret hvert år.

Oplægget til debatten lægger ikke fingre imellem: »Hvad skal der til, for at tekstiler ikke bliver det nye plastik-mareridt og går op i røg -– eller værre, sendes til lande hvor det ender i floder, på stranden og i maven på en delfin?« lyder spørgsmålet, som paneldeltagere fra blandt andet VIA University College, Dansk Affaldsforening og Tænketanken Tekstilrevolutionen skal svare på.

Deles om ressourcerne

På klimamødet rejser Lifestyle & Design Cluster også spørgsmålet, om vi egentlig behøver eje vores egen bil eller sågar vores tøj. Publikum får et indblik i de forskellige koncepter om fælleseje, lån, bytte og leasing, der allerede er i gang.

- I en klima-positiv fremtid bliver vi nødt til at deles om ressourcerne, og der findes allerede en masse forretninger, koncepter og ideer til hvordan vi i fællesskab kan deles om vores ting, lyder budskabet op til debatten.

Det tredje og sidste indslag fra Herning-netværket på klimafolkemødet har overskriften »Skal sportstøj nu også være bæredygtigt?« Her vil Lifestyle & Design Cluster tale med sportstøjs-producenter, der er gået en klimavenlig vej. Derudover vil der være input fra sportsudøvere og sportsklubber, som har en holdning til bæredygtig motion.

Klimafolkemødet gennemføres på KulturØpladsen i Middelfart 2.-4. september. Det er gratis for interesserede at deltage, og tilmelding er ikke nødvendig.

Indlæser debat...