Mandagsrefleksion: Civilsamfundet og fodbold

5. oktober 2020, 10.35

Steen Jonassen. Foto: Tom Laursen

FORENINGER Forleden havde repræsentanter for lokalforeninger fra Sind, Autisme og Lev modtaget en invitation til et møde med Herning kommunes handicap- og psykiatrichef og en repræsentant fra kommunens HR udvikling. Temaet for mødet var: Hvilke oplevelser havde foreningerne, og hvilken erfaring har kommunen fået under corona-nedlukningen?

Nu var jeg den ene af Sinds to repræsentanter, og vi var meget spændt på, hvordan mødet ville forløbe.

Det blev et fantastisk godt møde, hvor foreningernes repræsentanter fik mulighed for at komme med vore synspunkter til forbedringer, og nye ideer til hvordan et samarbejde mellem os kunne blive stærkere - ikke kun mellem kommunen og foreningerne, men også mellem foreningerne selv. Jeg tror, vi alle havde en følelse af, at her blev nogle af civilsamfundets foreninger inddraget og taget alvorlig.

Det er blandt andet vigtigt for Lev, at der holdes fast i, at udendørs besøg kan lade sig gøre, og at der ikke helt lukkes ned igen.

Autismens repræsentant bemærkede, at hvis strukturen i hverdagen pludselig bliver ændret, kan det blive meget svært for disse borgere. Sinds formands oplevelser var, at nedlukningen af samfundet var gavnligt, idet der ikke var mange pligter og gøremål. Der var ro - og presset fra mange aktiviteter var væk.

Foreningerne ønsker, at kommunens tiltag bliver forfines.

Information til pårørende om hvad der foretages fra kommunen, er et stort ønske. At strukturen på institutionerne bliver fastholdt eller at skabe en ny struktur meget hurtig. Fremtiden er ideen om at arbejde i et fællesskab. Fælles arrangementer som for eksempel om kerneopgaver er vigtige for foreningerne, og at de nuværende erfaringer fremover bliver indarbejdet.

Det var en god dag for foreningerne og deres medlemmer, og vi håber alle, det ikke bliver det sidste møde med os.

Fodboldfolket i Herning jubler i disse dage. Det er helt forståeligt. Deres helte spiller nu med i den største turnering, der findes: Champions League.

Det er da stort. Så kan det være, vi for en tid kan undgå et høre om »Hvor fanden ligger Herning«.

Jeg er ikke i tvivl om, at det ved man ret meget om, hvis man bor i København-området. Nå! Så kan de jo lære det på den hårde måde.

Nu må jeg se, om jeg kan få min svigersøn til at invitere mig til fjernsyns fodbold. Kampen mod Liverpool kan blive interessant, og han har de kanaler, der skal til.

Prisen for en sofaplads vil være nogle bøffer på grillen, og det går vel an.