Mere liv på landet

3. december 2021, 11.28

Orla Østerby. Foto: PR-foto

LANDDISTRIKTER I provinsen og ikke mindst landdistrikterne har vi altid været klar over, at vi selv skulle drive udviklingen, hvis der skulle ske noget. Uanset om det var fritidsfaciliteter, købmandsforretning eller byfornyelse.

Vel har der været forskellige støttepuljer, men de blev kun aktiveret, hvis lokalbefolkningen i samarbejde med byråd og foreningsliv tog initiativet, og selv bidrog med midler og et utal af frivillige timer.

Det er derfor et stort skulderklap til de lokale ildsjæle, at vi i et bredt flertal i Folketinget i denne uge er blevet enige om at give mere end 550 millioner kroner til levende bymidter og landdistrikter med stærke lokalsamfund.

Pengene skal de kommende seks år blandt andet være med til at sikre, at bymidten i en række mellemstore og mindre byer bliver mødested og attraktiv placering for butikker og servicefunktioner. En kamp for bylivet i provinsen, jeg selv har været med til at kæmpe i Lemvig Kommune.

Jeg har derfor givet min fulde opbakning til aftalen, der også kommer landdistrikterne til gode med støtte til landsbyfornyelse, fastholdelse af lokale købmandsbutikker, bedre internet, naturstier og andre initiativer.

Indlæser debat