77-årig uden kørekort fundet skyldig i at køre cyklist ned i Kibæk

En ældre bilist er blevet fundet skyldig i at have ramt en cyklist og køre uden kørekort i Kibæk

Udgivet:04. maj 2022, 12.43

Læsetid:1 minut

Foto: Toke Hage

KIBÆK En 77-årig mand er blevet dømt for i august sidste år at have kørt en personbil med tilkoblet campingvogn ved Kibæk uden at have sikret sig, at overhalingen kunne ske uden fare - og særligt, at den vognbane, hvor overhalingen skulle foregå, var tilstrækkelig fri for modkørende. Han begyndte på en overhaling, men fortrød og trak ind igen på grund af modkørende trafik, og her påkørte han cyklisten, der blev skubbet i grøften.

Den 77-årige var også tiltalt for at have ført bilen uden at have generhvervet sit kørekort, da hans midlertidige kørekort var udløbet.

Manden nægtede sig skyldig.

Retten fandt det imidlertid på baggrund af vidneforklaringer bevist, at den bagerste del af campingvognen havde ramt cyklisten på skulderen. Under påkørslen væltede cyklisten ud i rabatten og blev kvæstet.

Retten fandt det også bevist, at den 77-årige havde ført bilen uden at sikre sig, at overhaling kunne ske uden fare, idet han havde ramt cyklisten, fremgår det af en pressemeddelelse fra domestol.dk.

Retten fandt det derimod ikke bevist, at han kørte tilbage i egen vognbane på grund af modkørende trafik.

Det blev efter tiltaltes egen forklaring lagt til grund, at mandens midlertidige kørekort gældende fra august 2020 var udløbet, og at han godt var klar over det. Man fandt det også bevist, at den 77-årige ikke havde fornyet sit kørekort, og han dermed var skyldig i at have kørt uden bil uden kørekort.

Straffen blev fastsat til en bøde på 3500 kroner og en betinget frakendelse af førerretten i tre år. Ved strafudmålingen blev der lagt vægt på, at manden ved færdselsuheldet havde tilsidesat væsentlige hensyn til færdselssikkerheden.

Indlæser debat