Sådan endte kampen: Sikker pokalsejr til FCM i Kjellerup

FC Midtjylland brændte chancer på stribe inden pausen, men avancerede uden problemer via 5-0 over Danmarksserieholdet

22. september 2021, 16.20

FCM's Dion Cools jagter Kjellerups Jonathan Lind under onsdagens pokaldyst. Foto: Martin Ballund

FODBOLD Superligaens førerhold fra FC Midtjylland er videre til ottendedelsfinalerne i den landsdækkende pokalturnering – også navngivet Sydbank Pokalen.

Onsdag eftermiddag vandt ”ulvene” sikkert og problemfrit med 5-0 ude over Kjellerup IF fra Danmarksserien.

Evander Ferreira, Awer Mabil, Aral Simsir samt to pinde fra Victor Lind stod for scoringerne på et FCM-mandskab, der var spækket med reserver og talenter samt rekordindkøbet og debutanten Marrony, som fik sine første officielle minutter for sin midtjyske arbejdsgiver.

Den 22-årige brasilianske angriber, der er hentet for hele 33,75 millioner kroner i hjemlandet, fik en stille debut på XL Byg Arena i Kjellerup, hvor der blev sat ny stadionrekord med 1734 tilskuere – heraf var der fremmødt cirka 500 FCM-fans.

Hjemmeholdet indledte optimistisk og kom også frem til en kæmpe chance, som FCM-keeper Elias Olafsson måtte holde væk med en hurtig fodparade efter 13 minutter.

Men allerede inden de første 30 minutter burde FC Midtjylland have scoret minimum fire gange. Chancerne tilfaldt Evander Ferreira, Victor Lind, Awer Mabil og Mads Kristian Hansen.

Det fik dog ingen betydning, da Evander Ferreira – der er i karantæne i søndagens Superligakamp mod Randers FC – fandt nettet efter en halv time, hvor brasilianeren stod fri midt i Kjellerup-feltet.

Hos storfavoritterne var der skiftet hele ni mand ud i forhold til sejren over FC København. Kun Evander og målmand Elias Olafsson havde fået genvalg.

I stedet var der masser af spilletid til eksempelvis Daniel Høegh, Dion Cools og midtbanetalentet Oliver Sørensen, som dannede tremandsbagkæden. I start-11’eren var også Awer Mabil, Nikolas Dyhr, Victor Lind, Mads Kristian Hansen og Charles Rigon Matos med, mens Marrony var central frontmand hos gæsterne.

Inden pausen havde et FCM-hold i fuld kontrol bragt sig foran 2-0, da Mabil headede et frispark i nettet.

I anden halvleg fik Aral Simsir prikket kuglen i nettet, og også Victor Lind kom på måltavlen i Kjellerup. Endda to gange med klassisk målnæseaktioner.

I pausen blev Evander Ferreira sparet og placeret på bænken, og efter 55 minutter var der også fyraften for Marrony, der kun i glimt fik vist sin fart og fine teknik.

Brasseren kom blot frem til én enkelt stor mulighed i første halvleg, hvor han dog ikke fik ram på indlægget fra Awer Mabil. En debut fyldt med rust for rekordindkøbet.

Programmet for Sydbank Pokalens ottendedelsfinalerne betyder, at FC Midtjylland næste gang skal i pokal-aktion 26.-28. oktober.

Genlæs kampen, som den udviklede sig herunder i livebloggen, der blev bragt i samarbejde med vores kolleger på Midtjyllands Avis.

Indlæser debat...