Regionsbudget med håndsrækning til Gødstrup-sygehus: Engangshjælp på millioner

Med regionens budget for 2021 står det klart, at sygehusbyggeriet i Gødstrup i 2021 får en engangshjælp på 65 millioner kroner

9. september 2020, 08.58

Sygehuset i Gødstrup kan se frem til en økonomisk håndsrækning til næste år. Det besluttede et samlet regionsråd, der tirsdag indgik en aftale om Region Midtjyllands budget for 2021. Foto: Henrik Ole Jensen

GØDSTRUP I går, tirsdag, indgik regionsrådet i Region Midtjylland en aftale om næste års budget. Bag aftalen står et samlet regionsråd.

- 2021 er et vækstbudget. Det er positivt, men også helt nødvendigt. Hospitalerne mærker tydeligt, at vi i Region Midtjylland bliver både flere borgere og flere ældre borgere. Så der er brug for hver en krone, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i en pressemeddelelse.

Gødstrup-sygehus får hjælp

Sygehusprojektet i Gødstrup kan blandt andet se frem til en ekstra håndsrækning.

I Gødstrup skal det nye hospital efter planen tages i brug i 2021. Og her får hospitalet via budget-aftalen en økonomisk engangshjælp på 65 millioner kroner i 2021 - penge, der skal gå til indflytning og ibrugtagning. Sammen med de 21,5 millioner kroner, som regionsrådet afsatte til engangshjælp i forbindelse med budgetforliget for 2019, har hospitalet i alt fået engangshjælp på 86,5 millioner kroner.

- Regionsrådet ønsker, at kvalitetsfondsbyggerierne kommer godt fra start. Regionshospitalet Gødstrup får lige så stor engangshjælp som AUH, når man ser det i forhold til byggeriernes størrelse. Det er fair, siger regionsrådsformanden i pressemeddelelsen.

Millioner til tablets

Forligspartierne afsætter også fire millioner kroner til at købe tablets og udvikle en interaktiv løsning til patienterne på det nye sygehus i Gødstrup. Løsningen skal blandt andet stille underholdning i form af tv og streaming til rådighed, tilbyde den enkelte patient den rigtige kost og give mulighed for at bestille mad.

Forligspartierne er samtidig enige om, at det vil være ønskeligt at finde midler i de kommende års budgetlægning til eksempelvis tv-apparater og patientvenlig belysning i Gødstrup.

Region Midtjyllands Budget 2021

Sundhedsområdets budget er på 27,3 milliarder kroner. Det er fra 2020-budgettet vokstet med 268,1 millioner (nye penge fra økonomiaftalen med regeringen for 2021).

Regional Udviklings budget er på 0,6 milliarder kroner.

Socialområdets budget er på 1,1 milliarder kroner.

Anlægsrammen er hævet med 1 milliard kroner på landsplan. Det svarer til 215,7 millioner kroner for Region Midtjylland. Kilde: Region Midtjylland