Formand for Herning Lufthavn skifter luftlag

45-årige Lotta Sandsgaard sætter sig i cockpittet som topdirektør hos Aarhus Airport 1. april

Udgivet:09. marts 2023, 11.45

Læsetid:2 minutter

45-årige Lotta Sandsgaard overtager styrepinden i Aarhus Airport 1. april. Foto: Kirsten Adler

JOBNYT Bestyrelsesformanden for Herning Lufthavn, tidligere teknik- og miljøchef i Herning Kommune Lotta Sandsgaard, bliver pr. 1. april 2023 ny administrerende direktør i Aarhus Airport.

- Vi har ledt efter en erfaren leder med de rette kompetencer til at favne mange faggrupper og interessenter i en kompleks virksomhed. Lotta kommer med et stærkt blik på fremtiden kombineret med en åbenlys appetit på at skabe resultater. At hun samtidig har dyb indsigt i og en passioneret interesse for luftfart er en drømmesituation, vi ikke kunne have forudset. Bestyrelsen overlader trygt styrepinden til Lotta, og vi ser meget frem til samarbejdet, siger Lars Dige Knudsen, som er bestyrelsesformand i Aarhus Airport, i en pressemeddelelse.

Enestående service

Lotta Sandsgaard, 45, sidder i dag i en stilling som teknik- og miljøchef i Silkeborg Kommune. Hun er uddannet erhvervspilot og flyveinstruktør og er kommet i Aarhus Airport igennem en årrække.

- Servicen har altid været enestående i lufthavnen, uanset om jeg er kommet som gæst i terminalen eller som pilot på havnekontoret. Oplevelsen af høj kvalitet og varm service til alle, glæder jeg mig til at fastholde og udvikle sammen med de mange dygtige og engagerede medarbejdere og ledere i Aarhus Airport, siger Lotta Sandsgaard.

Fast greb om styrepinden

Lotta Sandsgaard er oprindeligt nordjyde, men bor nu tæt ved Grenaa sammen med sin mand, Claus. Den sparsomme fritid tilbringer parret ofte i luften, hvor Lotta har et fast greb om styrepinden i sit eget lille fly, en Rockwell Commander 114b, der har base i Aarhus Airport.

- Min passion for luftfart bliver en stor drivkraft i min nye rolle som CEO i Aarhus Airport. Men det er de ledelsesmæssige værktøjer og den teknik- og miljøerfaring, jeg har med i bagagen, der skal bidrage til at videreudvikle kulturen i lufthavnen og skabe et solidt fundament for vækst. Dertil vil jeg trække på mine mange års erfaring med at udvikle byer, infrastrukturanlæg og organisationer og samtidig sikre en smidig drift, siger hun.

Indlæser debat