Oliver på 10 år: Man stemmer om, hvem der skal styre regeringen

Søskendeparret Nynne og Oliver Knappe brugte skolefridagen til at »stemme«

5. juni 2019, 12.43

Oliver og Nynne Knappe var med til valg i Engesvang Hallen. De kunne ikke stemme, men til gengæld vælge, hvilken farve, karamellerne skulle have. Foto: Laila Kempel

ENGESVANG Det var skolefridag, men alligevel var 10-årige Oliver og syv-årige Nynne med efternavnet Knappe alligevel tidligt oppe onsdag morgen.

De var med deres mor til valg i Engesvang hallen.

Mens de på opfordring fra de valgtilforordende sørgede for at sikre sig et par karameller, mens deres mor gik i stemmeboksen, var Oliver Knappe ikke i tvivl om, hvad der foregik.

- Det er jo valg, svarede han kort og afslørede, at han havde ganske godt styr på, hvad det hele går ud på.

- Man skal jo bestemme, hvem der skal styre regeringen, forklarede han videre.

Hvorfra han havde sin viden, var han ikke helt sikker på, men han havde i alt fald set en del i fjernsynet på det seneste.

Og havde han haft muligheden for at afgive sin stemme, så var han faktisk heller ikke i tvivl om, hvor krydset skulle sættes, modsat lillesøster Nynne, der lidt genert trak sig og erkendte, at det vidste hun i alt fald ikke.

- Jeg ville sætte kryds ved Socialdemokratiet. De siger noget godt og vil noget godt, lød det ganske overbevisende fra den unge ikke-vælger, der altså skal vente minimum otte år, inden han officielt kan sætte sit første kryds.