Spjaldbo bliver ny veteranmedarbejder på soldaterhjemmet i Holstebro

Spjaldbo bliver ny veteranmedarbejder på soldaterhjemmet i Holstebro

16. april 2021, 13.14

Dorte Lund Christiansen fra Spjald skal som ny veteranmedarbejder ved KFUM’s Soldaterhjem i Holstebro være med til at hjælpe soldater på fode efter traumefyldte oplevelser. Foto: PR-foto

VETERANER Dorte Lund Christiansen fra Spjald står over for en opgave, hun selv betegner som »mega-spændende«: Hun er nyansat veteranmedarbejder på KFUM’s Soldaterhjem i Holstebro.

Soldaterhjemmet råder blandt sine forskellige aktiviteter og tilbud over fire rekreationsboliger, hvor veteraner kan bo i en periode og få hjælp til at komme godt videre i tilværelsen efter udsendelser og oplevelser, der kan have sat sig for fast.

Den nye veteranmedarbejder kommer fra et job som socialrådgiver på Møltrup Optagelseshjem og har også erfaring fra integrationsarbejde, hvor hun tidligere har arbejdet med flygtninge fra blandt andet Syrien og Somalia.

Her fik hun et indgående kendskab til at arbejde med personer, der har traumer i bagagen, men det er nyt for hende at arbejde med veteraner.

Gennem de første uger i jobbet har hun bemærket forkortelser og militære udtryk, som skal afkodes til den civile verden. Omvendt fornemmer hun også styrken ved, at SoldaterRekreation er et lille sted i sammenligning med andre sociale botilbud.

Mere end paragraffer

Tidligere har Dorte Lund Christiansens arbejdsmæssige relationer været præget af, at hun som socialrådgiver havde styr på paragrafferne, men hun glæder sig nu til at vise, at hun kan mere end det, samtidig med at hun er bevidst om, at hun skal opbygge tillid blandt veteraner.

- Min opgave er at være med til at skabe livskvalitet for veteranerne, og de hjemlige rammer på soldaterhjemmet er platformen for det. Formelle og uformelle samtaler er vigtige arbejdsredskaber, hvor jeg kan stille spørgsmål og tage samtaler. Veteraner har håb og drømme for deres fremtid, og sammen skal vi finde dét, der kan forandre deres liv i en positiv retning, forklarer Dorte Lund Christiansen, der regner med at gode sko eller vandrestøvler bliver et vigtigt arbejdsredskab, for sammen med veteranerne vil hun ud i naturen for at sanse vind og vejr.

På KFUM’s Soldaterhjem arbejdes ud fra et kristent værdigrundlag. Dorte Lund Christiansen er selv kirkeligt aktiv i Luthersk Mission i Spjald og har haft kendskab til KFUM’s Soldaterhjem i mange år.

Den ene af hendes brødre har brugt soldaterhjemmet i Holstebro under sin værnepligt, mens en anden bror har arbejdet på soldaterhjemmet et år som volontør.

Dorte Lund Christiansen er på 20. år gift med Henrik, og sammen har de to børn på 13 og 17 år.

Indlæser debat...