Juletræet tændes uden folkefest

Erhvervsforeningen står traditionen tro for at tænde lys i Bordings juletræ, men på grund af corona bliver det i år uden musik, optog og efterfølgende hygge i forsamlingshuset

20. november 2020, 10.56

280 personer i alle aldre stimlede tæt sammen, da Bording skulle have tændt juletræet i 2019. I år foregår tændingen på et ikke fastlagt tidspunkt og uden folkefest på grund af corona. Foto: Tom Laursen

BORDING - Julen er ikke aflyst, men den bliver anderledes i år.

Lars Lausten - formand for Bording Erhvervsforening - fortæller, at årets ellers så traditionsrige tænding af byens juletræ på Bredgade må afvikles i en begrænset udgave på grund af corona.

I 2019 blev arrangementet indledt med, at Bording Tamburkorps spillede, mens julemanden og nissebørnene kørte i hestevogn fra FDF-huset på Østervang i retning mod pladsen overfor Fakta.

Under køreturen og ved juletræet blev der uddelt rigelige mængder karameller. Med hjælp fra de ivrige børn fik julemanden klaret nedtællingen, og der kom endelig lys i det høje træ.

Herefter begav menneskeflokken sig til forsamlingshuset, hvor der var dækket op til 280 personer, og hver en plads blev fyldt.

Bording Erhvervsforening bød på kaffe og småkager til de voksne, mens der var saftevand og gratis slikposer til børnene.

- Sådan kan vi på ingen måde gøre i år med de restriktioner, der er omkring corona, siger Lars Lausten.

Han oplyser, at juletræet efter planen bliver sat op og får lys monteret fredag eftermiddag. Bording Erhvervsforening hænger også ved samme lejlighed julestjerner op i lygtepælene i Bredgade.

- Vi skal nok få juletræet tændt, men det bliver uden optog og julemand, siger han.