Berlin er sagen for kunstnere

Kunstpakhuset byder på særpræget udstilling, der forener to unge danske kunstnere

Udgivet:06. marts 2018, 12.32

Læsetid:2 minutter

Simon Lindhardt og Peter Rune Christiansen havde taget turen fra Berlin for at udstille i Ikast.

Steen Hebsgaard
| hebs@ikastavis.dk

IKAST Berlin er et fantastisk sted at være, hvis man er kunstner og vil opleve den store scene og de mange scener for kunst og kultur.

Det mener både Peter Rune Christiansen og Simon Lindhart, to unge danske kunstnere, der gennem de seneste mange år har boet og arbejdet med deres kunst i Berlin.

- Det starter som en ide om at prøve noget andet - der skulle ske noget. Så jeg flyttede til Berlin. Det er billigt for kunstnere at bo i byen, fortæller Simon Lindhardt, der blev uddannet fra det Fynske Kunstakademi, og som nu er mere eller mindre fast installeret i Berlin med kone og to børn.

Træde ind i objektet

Han har værksted og atelier i bydelen Kreuzberg sammen med en anden dansk kunstner, Peter Rune Christiansen.

De to har arbejdet sammen i fem års tid, og selv om de er meget forskellige i deres udtryk, har de fundet på ideen med at udstille sammen og skabe en såkaldt duo-udstilling, der første gang ser dagens lys herhjemme - og som lørdag blev åbnet ved en fernisering i Kunstpakhuset.

Udstillingen har fået titlen »Interobjects«, der skal forstås som et forsøg på at forbinde værker og »at træde ind i et objekt«, som de forklarede ved åbningen af udstillingen, der tilstræber at vise forskellen på de to men også angive en fælles forståelse og et fælles »sprog« i kunsten. Udstillingen viser blandt andet en trommefodpedal med halmstrå, poser med trekanter der er revet og ophængt, behandlede bordskånere, teltstænger klæbet sammen med en hvid fugemasse og lærreder med olie og lak.

Nogen vil måske kalde det »kejserens nye klæ'r«, andre prøver at træde ind i det specielle univers, som de to unge kunstnere åbenlyst forsøger at skabe, og hvor man tydeligt fornemmer, at de sparrer med hinanden.

Andre igen - som Ikast-kunstneren Jens Chr. Jensens barnebarn - kiggede med høflig nysgerrighed på værkerne. Han er nok vant til at se bedstefar arbejde i sit atelier i Ikast.

Hvorefter han nøgternt konstaterede, at »bedstefars kunst er nu bedre ...«

Udstillingen kan ses frem til og med 15. april.

Halmstrået, der stikker op, sidder på en trommefodpadal. Foran den står Simon Lindhardt og Peter Rune Christiansen der står bag udstillingen »Interobjects«.
Denne trommepedal med høststrå skal man IKKE træde på. Det er en del af udstillingen.
Simon Lindhardt og Peter Rune Christiansen havde taget turen fra Berlin for at udstille i Ikast.
Billedrammer i den første sal byder folk velkommen til sal 2.
Teltstænger indgår i udstillingen.

Mest læste

Kultur

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere