Godt gået af Herning

13. august 2020, 13.18

Karl Højhus Jeppesen. Foto: Privatfoto

SMITTE Vores corona-disciplin er under pres, viser de nyeste corona-tal med tre nye dødsfald og cirka 400 nye smittede hen over weekenden.

Vi er begyndt at stå tættere sammen, når vi køber ind. Vi er begyndt så småt at give hinanden hånden igen. Vi tænker ikke så meget på at holde afstand til folk. Vi spritter knapt så meget af, som vi gjorde for kort tid siden.

De normer for omgængelse i det offentlige rum, som herskede før coronaen, er vi på forskellig vis begyndt at vende tilbage til igen. Det er selvfølgelig menneskelig forståeligt, men på mange måder noget skidt. Nu gik det lige så godt med smittetallene, men nu går det knap så godt.

Antallet af corona-smittede stiger igen og selvom indlæggelsestallene fortsat er lave, er det bare et spørgsmål om tid, før indlæggelses- og dødstal stiger. Hvis ikke vi passer mega på, risikerer vi, at vi rammes af en ny bølge corona-infektioner. Der er ingen vej uden om, vi må til at corona-disciplinere os selv igen. Det er heldigvis ikke så svært, det ved vi, fordi vi har gjort det med succes indtil nu.

Det handler om afstand - vask hænder ofte - anvend håndsprit - host eller nys i ærmet - begræns fysisk kontakt - suppler med mundbind i visse situationer - bliv hjemme ved sygdom - vær opmærksom på deltagelse i forsamlinger og vurder, om du skal deltage selv med milde symptomer.

Sådan er de faktiske forhold, selvom det er ærgerligt. Sådan vil det også være, indtil der forhåbentligt inden alt for længe foreligger en vaccine.

Herning har været en succeshistorie, når det gælder begrænsning af corona-epidemien og i den nyeste oversigt, har der i Herning Kommune »kun« været fire smittede de sidste 14 dage. Mega godt gået af Herning! Med de bedste ønsker om en fortsat god sommer til alle - og bliv ved med at passe på hinanden.