Grønt lys til KPC-fusion

Myndighederne har nu godkendt, at KPC i Herning må fusionere med Casa i Horsens

Udgivet:17. maj 2022, 12.29

Læsetid:1 minut

Torben Modvig bliver administrerende direktør i det fusionerede selskab mellem KPC og Casa. Foto: PR-foto

Brian Kjær Andersen
Erhvervsredaktør| bri@herningfolkeblad.dk

BYGGERI Herning-virksomheden KPC vakte opsigt for 14 dage siden med nyheden om, at selskabet var blevet solgt til tyske Activum - med henblik på en kommende fusion med Casa i Horsens, der også er ejet af Activum.

Planerne var dog betinget af, at Konkurrence- og forbrugerstyrelsen ville godkende, at de to store byggeselskaber fusionerede. Den godkendelse er nu kommet, oplyser Casa i en pressemeddelelse.

Dermed er vejen banet for, at sammenlægningen kan falde på plads inden sommerferien.

- Vi vil gerne takke for en kompetent og effektiv sagsbehandling af myndighederne. Den betyder, at vi nu forventer, at handlen mellem ActivumSG og ejerkredsen bag KPC kan lukkes endeligt allerede i løbet af juni, lyder det i en pressemeddelelse fra Torben Modvig, administrerende direktør i Casa.

Torben Modvig fortsætter i rollen som administrerende direktør for det sammenlagte selskab. I en overgangsperiode vil KPC’s administrerende direktør, Bo Knudsen, også fortsætte i direktionen, og efter seks måneder overgår han til en rolle som seniorrådgiver.

KPC og Casa har afdelinger i henholdsvis Herning, Horsens og København, og parterne har ikke villet løfte sløret for fremtidsplanerne. I den nye pressemeddelelse lyder det fortsat, at man først ved den endelige afslutning af handlen vil kommentere planerne for det kommende selskab.

Bo Knudsen har dog tidligere over for Herning Folkeblad indikeret, at selskabet fortsat har sin fremtid i Herning - hvor KPC blandt andet har et stort byggeprojekt ved den tidligere sygehusgrund.

- Der ligger ikke en samlet plan lige nu. Men det, der er meldt ud, er, at planen er vækst, og at vi bliver i Herning, lød det fra Bo Knudsen.

KPC har 160 medarbejdere fordelt på afdelinger i Herning og Ballerup, mens Casa har omkring 300 medarbejdere i Horsens og København. Begge virksomheder drives som ejendomsudviklere og totalentreprenører.

Indlæser debat