Mange midtjyder er til virtuelle lægebesøg

Udgivet:25. november 2020, 12.26

Læsetid:1 minut

Kun ni procent af midtjyderne ser slet ikke videokonsultation med egen læge som attraktivt, viser ny undersøgelse. Foto: Pr-foto

3 år siden

MIDTJYLLAND Lige som hjemmearbejdet har fået et gennembrud under corona-pandemien, har mange danskere taget digitale sundhedsløsninger til sig i 2020.

Det viser en ny rundspørge blandt 1002 danskere, som YouGov har foretaget for it-leverandøren Atea.

Når man spørger indbyggerne i Region Midtjylland til muligheden for en videokonsultation med deres egen læge frem for et personligt fremmøde, svarer 30 procent, at de i høj eller meget høj grad ser videokonsultation som attraktivt. 28 procent af de adspurgte ser i nogen grad videokonsultation som attraktivt, mens kun 9 procent af de adspurgte i Region Midtjylland slet ikke ser videokonsultation med egen læge som attraktivt.

Undersøgelsen viser også, at 65 procent af Region Midtjyllands indbyggere generelt er helt eller delvist enige i, at corona-pandemien har understreget, at sundhedsteknologiske løsninger spiller en vigtig rolle i at sikre kvaliteten af behandlingen i det danske sundhedsvæsen.

Ud over virtuelle lægebesøg er indbyggerne i Region Midtjylland også blevet mere positive over for at tage imod behandling i hjemmet frem for på hospitalet. 74 procent ville foretrække behandling og kontrol i hjemmet med telemedicin frem for at skulle til kontrol på hospitalet flere gange ugentligt - hvis de led af en kronisk, men ikke kritisk sygdom, som diabetes.

I 2019, hvor YouGov lavede en lignende undersøgelse for Atea, var tallet 60 procent.

Læs også
90.000 midtjyder inviteres til forskningsprojekt 90.000 midtjyder inviteres til forskningsprojekt
Læs også
90.000 midtjyder inviteres til forskningsprojekt