Ugens bolig: Midtby-villa med lysindfald dagen lang

Ugens bolig, der har en central adresse, er placeret, så solens stråler kan titte ind dagen lang

19. marts 2021, 08.25

Villaen her ligger centralt med adresse på Gl. Vejlevej 10. Her er tale om en villa anno 1945. Foto: EDC

Gl. Vejlevej i Herning var tidligere en af de veje, der bandt Herning og Lind sammen med masser af trafik til følge. Den trafikale situation ændrede sig dog, da Gl. Vejlevej i 2003 blev lukket for gennemkørsel, og det har givet kvarteret en del mindre trafik. Gl. Vejlevej har dog faktisk en stikvej, hvor der er endnu mindre færdsel. Stikvejen ligger fra Museumsgade og helt ind mod stien, der løber under banegården. Så her er det kun cyklister, fodgængere og naboerne på vejen, man støder på.

Køkkenet er af mindre størrelse, men hvis man ønsker det, er det muligt at lægge rummet sammen med stuen.

På stikvejen - i nummer 10 - finder vi ugens bolig. Her ligger et gulstenshus, der blev opført i 1945.

- Her får man virkelig et fint hus, der ligger tæt på Knudmosen, Sdr. Anlæg og midtbyen. Alle tre steder kan man nå på fem minutter - på gåben, fortæller ejendomsmægler Rasmus Lyth fra EDC Poul Erik Bech, Herning, der har boligen til salg.

- Og dens placering på grunden gør, at boligen vitterligt vender perfekt i forhold til solen. Man har vinduer til tre sider i stueplan, så man har sol på alle tider af dagen, hvilket gør, at der altid er godt lysindfald i stueetagen, fortsætter Rasmus Lyth.

Den store stue har brændeovn - og til venstre ser man køkkenet. Hvis man ønsker et større køkken, kan man sløjfe muren mellem de to rum.

God loftshøjde

Boligarealet ligger på 108 kvadratmeter, der er fordelt på to etager.

- Der er en rigtig god rumdeling, hvor man har et værelse og soveværelset på førstesalen, hvor man også har et badeværelse, siger Rasmus Lyth.

Kvadratmeterne i stueplan er udnyttet, så man har en stor stue og en entré, hvor der er opgang til førstesalen, samt et køkken.

- Mange kan rigtig godt lide køkkenet, som det er, mens nogen synes, det er for lille, men der er mulighed for at åbne op og lave et alrum, vis man gerne vil have det, forklarer Rasmus Lyth.

Han fremhæver, at ugens bolig byder på flere nævneværdige detaljer som brændeovn i stuen, og ikke mindst den originale dør med blyindfatninger mellem entré og stue.

- Og så har man en rigtig god loftshøjde, så man har super rum i stueplan og på førstesalen, lyder det.

To hævede terrasser

Fra stuen er der adgang til en udestue med gulvvarme - og herfra kan man gå videre ud på den hævede terrasse. I øvrigt er det ikke den eneste terrasse, hvorfra man kan nyde vejret, når det viser sig fra den gode side. Man har således også en hævet terrasse med udgang fra stuen.

Til huset, der ligger på en 318 kvadratmeter stor sydvendt grund, hører desuden en kælder på 59 kvadratmeter.

Havestuen, som er med gulvvarme, byder, som man kan se, på masser af vinduespartier, så solen kan komme ind i rummet. Når vejret er godt, kan man passende i stedet gå ud på træterrassen.

- Rummene ligger ikke så langt under terræn, så fra kælderdøren går man ud i terræn, påpeger Rasmus Lyth.

Kælderen har to disponible rum, et bryggers og et badeværelse.

Ugens bolig, der altså er til salg hos EDC Poul Erik Bech, Herning, koster 1.875.000 kroner.

Når man træder ind i ugens bolig, træder man ind i denne hyggelige entré, der binder stueplan og førstesalen sammen. Hvad, man ikke lige kan se her, er, at døren mellem entré og stue er den originale fra boligens opførelse. En fin detalje.
Ugens bolig

Gl. Vejlevej 10

7400 Herning

Kontant: 1.875.000 kr.

Udbetaling: 95.000 kr.

Ejerudgift pr. md: 1830 kr.

Byggeår: 1945 / 1978

Energimærke: E

Boligareal: 108 m2

Kælder: 59 m2

Grundareal: 318 m2

Mægler:

EDC Poul Erik Bech, Herning

Østergade 14

7400 Herning

Tlf.: 9626 0600