Indbrudsbølge i det sydlige Ikast: Smykker og værktøj stjålet - og dumpet i midtbyen

Lokalpolitiet i Herning har i weekenden registreret en reel indbrudsbølge i Ikast, hvor mønstret er det samme. Op til seks villaer har indtil videre anmeldt indbrud, hvor tyvene har brækket vinduer op og er gået efter smykker

17. maj 2021, 10.27

Seks indbrud er indtil videre blevet anmeldt fra weekenden. Det er primært smykker, som meldes stjålet. Mønsteret er det samme, og det er gerningsmændene formentlig også. Det var dog ikke alle smykker, de fandt lige attraktive. Søndag blev en del af smykkerne nemlig fundet i en tunnel. Datawrapper-grafik: Thomas Vang Nielsen

IKAST Det har været en ubehagelig og utryg weekend i det sydlige Ikast. Synet af opbrudte vinduer og fremmede fodspor har således været en kendsgerning i flere familiers hjem, efter en indbrudsbølge har ramt særligt omkring komponistkvarteret og Tove Ditlevsens Vej.

- Der har været masser af anmeldelser, og mandag morgen har vi registreret i alt seks indbrud i Ikast, hvor mønstret har været ens. Vinduerne er enten blevet brudt op, ruderne er fjernet, eller døre er brudt op, mens ukendte gerningsmænd er sluppet af sted med særligt smykker, men også værktøj.

Sådan lyder det fra sekretariatsleder Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning, inden han gennemgår indbruddene.

Stor affektionsværdi

På Edith Rhodes Vej er et vindue til soveværelset blevet brudt op mellem fredag og lørdag. Her er det endnu ikke klarlagt, hvorvidt noget mangler. Natten til lørdag har en villa på Carl Nielsens Vej fået aflistet et vindue til soveværelset, og efterfølgende mangler ejerne et gråt smykkeskrin med diverse smykker. På Tove Ditlevsens Vej - ligeledes mellem fredag og lørdag - er vinduet til et bryggers blevet brækket op. Også her er der stjålet smykker. Endnu en villa på Tove Ditlevsens Vej har desuden haft indbrud i samme tidsrum. Her er der også fjernet smykker fra ejendommen.

Formentlig lørdag aften er tyvene vendt tilbage mod Carl Nielsens Vej. Her er en rude blevet fjernet, hvorefter man har stjålet en pung med 300 kroner, diverse smykker, guldringe, en vielsesring og en værdiboks på 30 gange 30 centimeter.

Endeligt er et skur blevet brudt op på Eskelund Allé.

- Det ser ud til, at man har forsøgt at stjæle en trillebør, men det er tilsyneladende ikke lykkedes, for den fandt vi udenfor. Til gengæld mangler der både en rundsav og en stiksav, fortæller Bent Smedegaard.

Smykker dumpet i tunnel

De forurettede kan måske tænde et lille håb om at få nogle af deres stjålne ejendele tilbage.

Faktisk har flere smykker allerede fundet vej tilbage til deres hjem i går. Politiet fik søndag en anmeldelse om en del smykker, som var blevet fundet i en tunnel under Thomas Poulsens Allé.

- Det kunne ligne, at man har fortrudt eller ikke ville have de stjålne smykker alligevel. Vi har allerede bragt nogle smykker tilbage til ejerne, og vi har fortsat nogle smykker liggende på politigården, som vi skal have fundet de rigtige ejermænd til, lyder det fra Bent Smedegaard.

Politiet har endnu ingen mistænkte i sagerne.

Indlæser debat...