Aktivitetshus udvider bogcafé og gør klar til genåbning: Forventer at bypark og lejrplads bliver efterspurgt til sommer

Bestyrelsen er klar til en genåbning og forventer, at aktivitetshuset med bypark og lejrplads bliver efterspurgt til sommer

24. april 2020, 12.43

Aktivitetshuset i Stakroge fik tre sheltere i 2018, samtidig med at der også kom to hestefolde. Formand Kim Andreasen forventer en travl sommer i og omkring aktivitetshuset. foto: Privatfoto

STAKROGE STAKROGE Aktivitetshuset i Stakroge, der holder til på den gamle skole, er som andre kultursteder lukket for offentligheden, men det har ikke afholdt bestyrelsen fra at forberede huset på en kommende genåbning.

En arbejdsgruppe bestående af bestyrelsesmedlemmerne Jens Kauffmann, Peter Arreborg og Kim Andreasen har udvidet bogcaféen, så den virker mere spændende, og der nu er plads til flere bøger. Britta Hjelmroth har ansvaret for bogopsætningen og har været gennem et større sorteringsarbejde. Bogcaféen indeholder kun skønlitteratur, så nogle opslagsbøger er kommet videre som genbrug.

- Lige nu er Aktivitetshuset og Bogcaféen lukkede, men der er noget at glæde sig til, siger Kim Andreasen, formand for Aktivitetshuset.

Han fortæller også, at bestyrelsen og nogle hjælpere er ved at forberede Aktivitetshuset på genåbningen, så alt er klar både indendørs og udendørs.

- Vi vil bakke op om opfordringen til bedre hygiejne generelt, så rengøringsprogrammet er blevet ændret, og at man har opsat dispensere til sæbe og papirvarer, siger formanden.

Grillhytte og idrætssal

Bestyrelsen forventer, at Aktivitetshuset med den omkringliggende bypark og lejrplads med sheltere bliver efterspurgt hen over sommeren, da mange sikkert vælger at holde ferie i Dannmark.

Grillhytten bliver ofte brugt til familie- og aktivitetsdage. Det behov vurderer Kim Andreasen bliver større hen over sommeren, når familierne igen kan mødes i en større flok. Alle kan faktisk komme og bruge faciliteterne.

Er vejret dårligt, er der gode muligheder for aktiviteter i idrætsalen.

Kim Andreasen forklarer, at mange danskers liv er blevet ændret, og at det sikkert også vil fortsætte efter corona-krisen.

- Mange vil nok være mere opmærksomme på trivslen i familien, en roligere hverdag og tid til stilhed og fordybelse. Her vil små steder som naturområdet i Stakroge være et oplagt udflugtsmål, mener han.

En succes koster

Bestyrelsen er klar over, at en stigning i anvendelsen af området har nogle omkostninger. De mange borgere og de nye foreninger, der inden for de seneste fem år er begyndt at bruge stedet, udfordrer naturligvis budgettet.

- Fremover bliver opgaverne endnu større, og det må der rodes bod på, fortæller Kim Andreasen og fortsætter:

- Vi er i dialog med Herning Kommune og forventer, at der er forståelse for, at når rigtig mange brugere stedet, så skal der flere penge til.

Står det til Aktivitetshuset bestyrelse så vil legepladsen, der hører til stedet, både rumme gynger, balancebomme og en svævebane til næste år. Det siger gartner Carl Otto Daniel fra Aktivitetshusets bestyrelse.

- Vi har nedsat en arbejdsgruppe, hvor blandt andet dagplejen er med, fordi vi synes, at det er vigtigt, at brugerne er med. Der vil både være noget for de små og større børn, siger han.

Gruppen har netop sendt ansøgninger af sted til private fonde.

- Vi har lavet en prioriteret liste alt afhængig af, hvor mange penge vi får, siger han.