Socialt ansvar går hånd i hånd med at tjene penge

Midtjyske erhvervsfolk fik inspiration til, hvordan det kan være god forretning at ansætte udsatte personer

6. marts 2019, 16.58

Claus Bjørn Billehøj, direktør i Den Sociale Kapitalfond, holdt i går oplæg i Mediehuset Herning Folkeblad i foredragsrækken Tidlig Tirsdag. Foto: Flemming Hansen

Ansvarlighed Direktøren for Den Sociale Kapitalfond, Claus Bjørn Billehøj, gjorde det klart fra start under sit oplæg i foredragsrækken Tidlig Tirsdag, at han ser socialt ansvar gå hånd i hånd med det at tjene penge.

- Vi tror på, at det kan lade sig gøre at drive en rigtig god kommerciel forretning, hvor man skaber vækst og overskud, samtidig med at man tager et socialt ansvar og bruger det integreret i sin forretning, sagde han som noget af det første i sit ledelsesforedrag i Mediehuset Herning Folkeblad.

Han havde taget turen fra fondens hovedkontor i København og var godt klar over, at der skulle mere end et par luftige visioner til at overbevise de midtjyske erhvervsfolk på tilhørerrækkerne.

Derfor havde han helt konkrete eksempler med på projekter og resultater, som Den Sociale Kapitalfond har været involveret i siden etableringen i 2011. En del af fondens aktiviteter fungerer som andre kapitalfonde, hvor man køber sig ind i potentielle vækstvirksomheder - dog med det krav, at virksomheden forpligter sig til at ansætte ledige, som er langt fra arbejdsmarkedet.

I en anden type samarbejder får virksomheder målrettet rådgivning til at udvikle deres forretning via ugentlig sparring med en konsulent fra fonden - igen som belønning for at ansætte udsatte personer.

- I den tid vi har eksisteret, har vi rejst knap 400 millioner kroner til sociale investeringer. Og målet er at skabe både et socialt afkast og et økonomisk afkast. Når vi kigger ned i tallene, så har vi været med til at skabe en nettotilvækst på 829 job, og de virksomheder, vi har arbejdet med, har haft en årlig vækst i deres omsætning på 13 procent, oplistede Claus Bjørn Billehøj.

Skal ikke være socialkontor...