Ousmane Diomande fik debut i Sporting-sejr

Udgivet:07. februar 2023, 08.04

Læsetid:1 minut

Ousmane Diomande (t.h.) sender en aflevering af sted for snuden af en Rio Ave-spiller. Foto: Ritzau Scanpix

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

1 måned siden

FODBOLD Vinterens helt store salg i FC Midtjylland, midterforsvareren Ousmane Diomande, fik i aftes debut for sin nye klub, Sporting CP fra Lissabon.

19-årige Diomande kom på banen med tre minutter tilbage af udekampen mod Rio Ave i Liga Portugal. Bare tre minutter tidligere var Sporting kommet foran 1-0, som også blev kampens resultat.

- Han er hurtig, og jeg ville have en stærk spiller ind til duellerne og med evnen til at have bolden, og det viste han, sagde træner Rúben Amorim om indskiftningen af den unge debutant til klubbens hjemmeside.

Diomande blev skiftet ind sammen med den tidligere spanske landsholdsback Hector Bellerin, der har en lang fortid hos engelske Arsenal.

Det var tredje ligasejr på stribe for Sporting, men holdet ligger småskuffende stadig kun nummer fire i den portugisiske liga.

Sporting betalte angiveligt 7,5 millioner euro til FC Midtjylland for Ousmane Diomande. Handlen rummer bonusser, der kan bringe salget helt op på 12 millioner euro - svarende til 90 millioner kroner.

FCM hentede den fysisk stærke stopper i Elfenbenskysten for bare et år siden. I efteråret var han udlejet med stor succes til CD Mafra i den næstbedste portugisiske række.

I næste uge kan Ousmane Diomande stå over for sin tidligere klub, når Sporting CP tager imod FC Midtjylland i Europa League.

Læs også
<span>Pavestolt »plejefar« efter millionsalg:</span> - Ousmane er bare en rigtig god dreng <span>Pavestolt »plejefar« efter millionsalg:</span> - Ousmane er bare en rigtig god dreng
Læs også:
Pavestolt »plejefar« efter millionsalg: - Ousmane er bare en rigtig god dreng
Læs også
<span>FCM sælger forsvarer i kæmpehandel:</span> Imponerende udvikling <span>FCM sælger forsvarer i kæmpehandel:</span> Imponerende udvikling
Læs også:
FCM sælger forsvarer i kæmpehandel: Imponerende udvikling

Indlæser debat