112

Røg og lugt fra stearinlys, en alarm på Danish Crown og et fortsat glødehav

Brandfolkene her i området ligger ikke på den lade side her op til jul

11. december 2019, 21.50

Mere end et døgn efter, at der brød brand i virksomheden Premium Moss & Greens’ bygninger i HI Parken, er der fortsat gang i gløderne. Billedet her fra onsdag aften ved 21-tiden. Foto: Privatfoto

HERNING/GJELLERUP Onsdag aften klokken 19.37 blev Brand & Redning MidtVest alarmeret, da et hus på Kildehøj i Gjellerup var godt fyldt med røg og lugten derfra.

Indsatsleder Lars Stensbjerg fortæller, at røgen kom fra et stearinlys, som havde stået oven på en tændt brændeovn. Stearinen var røget ned over den varme brændeovn, og det havde fyldt rummet med hvid røg. Ligesom lugten derfra havde gjort det. Så meget, at skadeservice måtte tilkaldes.

Lars Stensbjerg var onsdag aften også en tur forbi Danish Crown på Danmarksgade, hvor en automatisk brandalarm var gået.

- Det var en overophedet kompresser, fortæller indsatslederen om årsagen til alarmen og tilføjer, at man fik slukket kompressoren, så den kunne køle af.

Og når indsatslederen nu alligevel med sin udrykning til Gjellerup var i nærheden af HI Parken, kunne han også lige køre et smut forbi og se til resterne fra tirsdagens voldsomme brand, som brandvæsenet hele natten til onsdag kæmpede med.

Onsdag aften holder to brandvagter øje med de gløder, der fortsat er.

- Der ligger træ i en halv til halvanden meters højde i et område på omkring 1000 kvadratmeter. Det er ét stort glødehav, siger Lars Stensbjerg, der ikke forventer, at denne brand er helt slukket før engang i løbet af fredag.