Arrogance og bedreviden større end høje vindmøller

Debatindlæg fra Herning Folkeblad

21. januar 2013, 11.19

Colourbox.

Efter at byplanudvalget har set indsigelserne i høringssvarene i forbindelse med den planlagte opstilling af megamøller ved Linå, Sunds, og efterfølgende har negligeret samtlige beboeres indsigelser (på nær de lodsejere, som tjener millioner på projektet), så må vi stille os det spørgsmål; Hvem arbejder politikerne for? Svaret er klart, det er ikke for borgerne i kommunen, men vindmølleindustrien.

Når formanden for byplanudvalget, Kent Falkenvig, tillige skriver, at vi ikke rigtigt har forstået, hvad det drejer sig om, og det kun er følelser, som driver os, ja så er det for os arrogance i verdensklasse. De mennesker, som Kent Falkenvig taler om, som ikke har forstand er dygtige landmænd, som i årtier har drevet gode landbrug, det er seminarielærere, institutionsledere, tjenestemænd, ja i hele taget borgere, som ikke er dumme, så lad være med at behandle og beskrive os som værende mindre begavet, blot fordi vi ikke deler formandens trang til at få vores lokalmiljø ødelagt.

Herning Kommune bør overveje, hvad man skal bruge høringer til; Hvis det kun er på skrømt, man gennemfører høringer, som noget kunne tyde på, bør man spare pengene og diktere hvad kommunen vil. At spørge os og herefter få en så ntydig melding fra borgerne om, at opstillingen af mega-møllerne ikke er ønsket af både miljø og økonomiske årsager, for så efterfølgende blot sige Vi har fulgt reglerne og borgerne er blevet hørt, fører kun til n ting hos os, nemlig afmagt.

Har I politikere nogensinde spekuleret på, hvad det betyder at bringe jeres borgere i en situation, hvor de føler afmagt? Lad mig for en sikkerheds skyld fortælle jer at, det kun skaber uvilje, manglende accept at trufne beslutninger samt manglende respekt for jeres arbejde, og i sidste ende er det en direkte fare mod vores demokrati. Lysten til at blande sig i diskussioner og give sin mening til kende for efterfølgende at blive latterliggjort ønsker ingen. Dette kan I også vælge at overse eller negligere, men så tror jeg, at I gør regning uden vært.

Når jeg tidligere er blevet spurgt om min opfattelse af Herning Kommune har jeg beskrevet kommunen som driftig og med sans for en stadig udvikling af området til glæde for borgerne. Skulle jeg blive spurgt i dag, vil mit svar være at, der er fine motorveje, der kommer snart et stort sygehus og udviklingen kører i højt gear, men når det kommer til borgerne. bliver de kørt over, så snart det ikke passer ind i kommunens planlægning. Så har du lyst til at bo i sådan et område. hvor politikerne ikke tager deres borgere seriøst, så kom til Herning.

Når sagen kommer op i byrådet senere på måneden, håber jeg at de resterende politikere har læst sagen og vores indsigelser, og får stoppet det åbenlyse overgreb, det er at opstille disse møller både over for naturen og ikke mindst de beboere. som får deres tilværelse ødelagt.

Husk, kære politikere, at redelige mennesker ikke ødelægger andre menneskers liv og livsvilkår.