Brand i villa spærrede hovedvej

Huset er hårdt medtaget efter stor brand på Herningvej

17. august 2019, 15.45

Forbipasserende opdagede klokken 12.24 lørdag, at der var gået ild i en villa på Herningvej nord for Simmelkær.. Foto: Henrik Ole Jensen

SIMMELKÆR Brand og Redning MidtVest arbejdede lørdag på en stor villabrand på Herningvej nord for Simmelkær.

Det var en forbipasserende, der opdagede branden og slog alarm klokken 12.24.

Brandfolkene frygtede i første omgang, at der var mennesker i huset, da der holdt en bil i carporten. Derfor blev der tilkaldt lægebil og ambulance, men heldigvis viste det sig, at huset var tomt.

- Flammerne stod op gennem taget, da vi ankom. Vi kunne se røgen på lang afstand, men nu har vi fået kontrol over det og er i gang med efterslukningen, fortalte indsatsleder Peter Kristensen fra Brand og Redning Midtvest, mens brandfolkene fortsat arbejde på stedet lørdag.

Ejerne af huset viste sig at være på camping, men ankom senere til brandstedet.

- De er selvfølgelig meget påvirkede af situationen, for alt er væk inde i huset, fastslog indsatslederen, som var til stede med 15 brandfolk fra Herning og ydermere fik assistance fra Feldborg og Aulum.

På grund af de mange brandkøretøjer og husets beliggenhed var det nødvendigt at spærre Herningvej i begge retninger.

Vejen var spærret i nogle timer frem til cirka klokken 15.30.

- Vi ville gerne have haft spærret vejen længere tid, men politiet havde ikke ressourcer til det. Da det allerede var meldt ud på trafikradio, at vejen var åbnet, kom der mange køretøjer. Så til sidst måtte vi flytte vores og lade trafikken passere, fortæller Peter Kristensen.

Omkring klokken 18.30 forlod de fleste brandfolk villaen. Her var branden helt slukket, men enkelte brandvagter blev tilbage til omkring midnat.

- Hvis vi skal slukke branden helt, så kræver det, at vi skal rive og flytte ting. Det er politiet ikke interesseret i, så vi holdt øje og slukkede, hvis der skulle opstå små brande, forklarer Peter Kristensen.

Indsatslederen vurderer, at alt indbo enten er brændt eller ødelagt. Kun de fire murstensvægge står tilbage.

Politiet kendte mandag formiddag endnu ikke til brandårsagen, da der først skal nærmere undersøgelser til.

Forbipasserende opdagede klokken 12.24 lørdag, at der var gået ild i en villa på Herningvej nord for Simmelkær.. Foto: Henrik Ole Jensen henrik ole jensen
Foto: Henrik Ole Jensen henrik ole jensen
Foto: Henrik Ole Jensen henrik ole jensen
Foto: Henrik Ole Jensen henrik ole jensen
Foto: Henrik Ole Jensen henrik ole jensen
Foto: Henrik Ole Jensen henrik ole jensen
Foto: Henrik Ole Jensen henrik ole jensen