DET ER DIT VALG - KV21

Vil følge op på kommunalt brug af teleslynger

12. oktober 2021, 11.18

Tove Brydsø Jensen. Foto: PR-foto

HØREHANDICAP Kære Ole, mange tak for dit interessante spørgsmål, som jeg naturligvis gerne vil give et socialdemokratisk bud på og stille spørgsmålet :

Vil det hjælpe den hørehæmmede person i forståelsen af tale, hvis der blev installeret flere telesystemer i kommunen?

Ja helt klart, og jeg kan godt forstå Ole Madsens frustration i hans læserbrev om, at der er personer med høretab, som bliver væk fra arrangementer, hvilket jeg også selv har fået fortalt i mit job som hørekonsulent.

Som svar til Ole Madsen og andre vil jeg som kandidat til byrådet for Socialdemokratiet have disse problematikker med, hvis jeg bliver valgt ind 16 november 2021 da der er mange, der mister lysten til deltagelse, dette gælder både til gymnastik, som mange deltager i, men som desværre også fravælger at deltage, da der ikke høres, hvad der bliver sagt.

Du kan ikke høre og forstå, hvad der siges, hvis den der udøver øvelserne, altså i denne situation underviseren, ikke kan ses, samtidig med at du selv ligger på gulvet.

Et telesystem i lokalet ville kunne afhjælpe, så underviseren har en mikrofon, som sender og forstærker lyden via et telesystem, så den hørehæmmede får lyden direkte ind i høreapparaterne og kan fortage de samme øvelser som sidemanden.

Der er blevet aftalt, at der er købt et ekstra kommunalt teleslyngeanlæg ind, som kan flyttes rundt til forskellige møder med mere. Er dette ikke tilfældet, vil jeg gerne følge op på det via din borgmesterkandidat Tommy Tønning.

Andelen af mennesker med høretab stiger med alder, og 63 procent af dem, der er over 70 år, har en hørenedsættelse.

Man skønner, at der i Danmark er cirka 800.000 med en hørenedsættelse, og cirka 200.000–300.000, der vil være bedst afhjulpet med høreapparat (Nielsen et al., 2016).

Indlæser debat...